AtomMan X7 Ti: Harici grafik kartı için Intel Core Ultra ve PCIe özellikli Mini PC

Draqon

Aktif Üye
Şu ana kadar Intel Core Ultra (Meteor Lake) mobil işlemcili mini bilgisayarların yelpazesi hala küçük. Mini PC'lerde uzmanlaşan Hong Kong şirketi Minisforum şimdi sıra dışı bir cihazı duyuruyor: AtomMan X7 Ti yalnızca Core 9 Ultra 185H değil, aynı zamanda dokunmatik ekranlı yerleşik 4 inç ekrana, 1080P web kamerasına sahip. Windows Hello desteği, bir stereo mikrofon ve her biri 5 Gbit/s olan iki ağ yongası.

Reklamcılık



Harici bir grafik kartı da bağlanabilir. Minisforum bunun için Thunderbolt 4 veya USB4 kullanmıyor; bunun yerine PCI Express için standartlaştırılmış OCuLink kabloları için bir soket kullanıyor.

Ne yazık ki Minisforum, OCuLink bağlantısının kaç adet PCIe hattı sağladığını henüz açıklamıyor. Veri aktarım hızı “64 Gbit/s'ye kadar” olmalıdır. Bu, PCIe 3.0 x4 için geçerlidir: her biri aynı anda her iki yönde 8 Gbit/sn olan dört şerit. Ancak Minisforum yön başına 64 Gbit/s anlamına geliyorsa bu muhtemelen PCIe 4.0 x4 olacaktır.




Mini-PC Minisforum AtomMan X7 Ti'ye OCuLink soketi ve adaptörü aracılığıyla harici bir PCIe grafik kartı bağlanabilir.



Mini-PC Minisforum AtomMan X7 Ti'ye OCuLink soketi ve adaptörü aracılığıyla harici bir PCIe grafik kartı bağlanabilir.


(Resim: Miniforum)



OCuLink kabloları şu ana kadar oldukça pahalı ve Minisforum henüz uygun bir grafik kartı yuvasını duyurmadı. Görünüşe göre bir plan planlanmış çünkü Minisforum bunu Minisforum AtomMan X7 Ti web sitesinde gösteriyor. Cihaz 20 Mayıs'tan itibaren siparişe hazır olacak, Minisforum'da fiyattan bahsedilmiyor.

AMD Ryzen 7 7840HS'ye sahip Minisforum Elite Mini UM780 XTX ayrıca M.2 adaptör kartı kullanılarak sonradan takılabilen bir OCuLink seçeneğine de sahiptir.

Yönetilebilir rekabet


Şu ana kadar yalnızca Asus (NUC 14 Pro, NUC 14 Pro+), Asrock (NUC Ultra 100 Box), Asrock Industrial (NUC Box-155H, NUCS Box-125H) ve Zotac (ZBox CI671 nano, Core Ultra 155 ile CI651 nano)sen/125sen) Intel Core Ultra veya Core 3'e sahip mini PC barebone'ları duyuruldu. Bunlardan sadece Asrock Industrial'ın cihazı şu anda bu ülkede mevcut, ancak Intel 2023'ün sonunda Core Ultra'yı tanıttı ve bu cihazla donatılmış birçok dizüstü bilgisayar var. Haziran başında Computex 2024'te başka duyurular da olabilir.


(ciw)



Haberin Sonu