Zararlı etkiler: Fransa ortaokullarda cep telefonu yasağını yoğunlaştırır

Draqon

Aktif Üye
“Dijital Duraklama” programının testinden sonra, Fransa'da 11 ve 15 yaşları arasındaki öğrencilerin artık tüm okul günü için akıllı telefonları kullanmalarına izin verilmemelidir. Fransa, İngiliz koruyucusunu yazıyor. Etkilenen öğrenciler, bir okul gününün başında cihazlarını bir dolap veya çantaya kilitlemek zorunda kalacaklardı. Sadece dersler kapalıyken tekrar erişmeli ve eve gittiler.

Fransız Eğitim Bakanı élisabeth Borne, Senato'daki rapora göre, tüm Fransız ortaokullarındaki çocukların sınıf haftalarında yaz tatillerinden sonra günlük olarak cep telefonlarından ayrıldıklarını altını çizdi. Eski Başbakan şunları haklı çıkardı: “Ekranların kullanımının genellikle sayısız zararlı etkisi nedeniyle sorgulandığı bir zamanda, bu önlem çocuklarımızın refahı ve okul başarısı için çok önemlidir.” Stajyerler ekrandan önce çok fazla zaman geçiriyor ve kitap okumakla çok az zaman geçiriyorlar.

Fransa'da, 2010 yılından bu yana birçok okul cep telefonlarından yasaklandı – Chatgpt'in Triumphal Mart, Gemini & Co. başlangıçta, cep telefonlarının kullanımı sadece sınıfta yasaklandı. 2018 yılında Fransız Ulusal Meclisi, molalar sırasında ve gerçek eğitim kurumu dışındaki okul etkinliklerinde akıllı telefonların kullanılmasını yasakladı. Yönergeler anaokulları, ilkokullar ve ileri eğitim kurumları için geçerlidir. Sadece liseler hariç tutulur. Çocuklar ve ergenler öğrenmeye daha iyi odaklanabilmelidir. Gençleri siber zorbalığa ve içerikten korumak -insanlık içerikli içerik de rol oynar.

Kullanışlı yasaklar da Almanya'da gelir

Şimdi Paris'teki hükümet bir sonraki adımı atmak ve gün boyunca öğrencilerin büyük bir kısmını cep telefonlarından tamamen ayırmak istiyor. Bu zorla dijital çilecilik, son altı ay içinde bir pilot projede yaklaşık 100 ortaokul test ediyor. Borne Senatörlere açıkladı: Geri bildirim “özellikle okul atmosferini iyileştirmek söz konusu olduğunda sürekli olumlu”. Ebeveynler ve öğretmenler yaklaşım konusunda heveslidir. Sendikalar, programı organize etmenin maliyetlerini ve lojistiğini sorgulamıştı. Bakana göre, okul liderleri bir kapanış süreci seçmekte özgürdür. Maliyetle birkaç binden fazla avro beklenmez.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron adına, araştırmacılar geçen yıl çocukların sadece 13 yaşından itibaren akıllı telefonları kullanmalarına izin verilmesi ve 18 yaşından itibaren Tiktok, Instagram ve Snapchat gibi sosyal medyaya erişimin, tüm Avrupa, daha fazla eyalet ve bölgenin sınıf odalarından cep telefonlarını yasakladığı sonucuna vardılar. Almanya'da Hessen, 2025/26 öğretim yılında kapsamlı bir yasak sunmak istiyor. Baden-Württemberg ayrıca cep telefonu kullanımını sınırlamak istiyor. Komşu Rheineland-Palatinat'ta, benzer bir prosedürle ilgili tartışmalar hala devam ediyor, Urbilung Birliği (GEW) son zamanlarda şüpheci.

(Nen)