Yaşadıkları mesken 16 günde 17 kere yanan aile, Diyanet İşleri’nden yardım istedi

miRBey

Aktif Üye
Yaşadıkları mesken 16 günde 17 kere yanan aile, Diyanet İşleri’nden yardım istedi
Kastamonu’nun merkeze bağlı Kurusaray köyünde yaşayan Dadaylı ailesi, meskenlerinde bilinmeyen bir sebeple daima yangın çıktığı teziyle yardım davetinde bulundu.

Birinci yangının 27 Kasım’da yatak odasından başladığını söyleyen mesken sahibi Ahmet Dadaylı,Yatak odasındaki yangını söndürdük. O günden bu tarafta her gün konutumuz yanıyor. Şimdiye kadar 17 sefer meskenimiz yandı. Şu ana kadar 2 kere jandarma ve itfaiye takımlarına haber verdik. Onlar sağ olsun geldiler, söndürdüler, yardım ettiler” dedi.

‘Yangınların çıkış sebebi bulunamadı’

Yangınların çıkış niçininin bulunamadığını savunan Dadaylı, “Konutumuzda çıkan küçük çaptaki yangınları da bizler kendi imkanlarımızla söndürdük. İtfaiye hortumu ile müdahale ediyoruz. Gece gündüz bekliyoruz. Şaşırdık, konutumuzda yanmayan yer kalmadı. Bütün eşyalarımız, elbiselerimiz, çoraplarımıza varana kadar her şey yandı” diye konuştu.

‘Nöbet tutuyoruz’

Aile fertlerinden Mehmet Dadaylı ise Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yardım talebinde bulunarak, “Gece sokakta otomobilin içerisinde nöbet tutuyoruz. Elimizde itfaiye hortumu var, sanki neresi yanacak. Sanki çatı mı yanacak, yoksa öteki oda mı yanacak. Şaşırdık kaldık, akıl mantık alacak bir şey yok. Tek isteğimiz Diyanet’ten hocalarımız gelsin, bir incelemede bulunsun. Artık bizler bu konutta duramaz olduk” dedi

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.