Yargıtay, ‘Sen benim paramla varsın’ kelamını boşanma niçini saydı

miRBey

Aktif Üye
Yargıtay, ‘Sen benim paramla varsın’ kelamını boşanma niçini saydı
bir müddetdir geçimsizlik yaşayan çift, karşılıklı boşanma davası açtı. Aile Mahkemesi, erkeğin davasını kabul etti.

Davalı, karşı davacının sonucu temyiz etmesiyle devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı.

Eşi aşağılamanın boşanma niçini olduğuna dikkat çekilen kararda şu tabirlere yer verildi:

“Davacı-karşı davalı bayan, evlilik birliğinin sarsılması hukuksal niçinine dayalı olarak boşanma talebinde bulunmuş, davalı-karşı davacı erkek karşı davasıyla zina türel niçinine dayalı boşanma istemiştir. Mahkemece davacı-karşı davalı bayanın davasının reddine, davalı-karşı davacı erkeğin ise boşanma talebinin kabulüyle tarafların boşanmalarına karar vermiştir. Yapılan yargılama ve toplanan kanıtlardan, davalı-karşı davacı erkeğin eşini ‘Sen lakin benim paramla varsın, sen ben yoksam hiçsin’ diyerek aşağıladığı ve eşine yönelik süregelen fizikî şiddetinin olduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda davacı-karşı davalı hanımın evlilik birliğinin temelinden sarsılması tüzel niçinine dayalı boşanma davasının ispatlandığının kabulü gerekir. bu biçimde davacı-karşı davalı hanımın boşanma davasının kabul edilmesi gerekirken, yetersiz münasebet ile reddine karar verilmesi gerçek olmayıp bozmayı gerektirmiştir. Temyiz edilen kararın üstte gösterilen sebeple bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.