Yakutistan önderinden DiCaprio’ya davet

miRBey

Aktif Üye
Yakutistan önderinden DiCaprio’ya davet
Etraf aktivisti Roza Dyaçkovskaya yaz aylarında ünlü aktör Leonardo DiCaprio’nun Yakutistan’daki orman yangınlarıyla çabada yardım talebine karşılık verdiğini belirtmiş, delil olarak da Instagram hesabında yazışmalarının ekran imgelerini paylaşmıştı.

Rusya’ya bağlı Yakutistan Cumhuriyeti’nin başkanı Aysen Nikolayev’e bakılırsa ise DiCaprio yahut temsilcilerinden Yakutistan idaresine rastgele bir teklif gelmedi.

Sputnik’e konuşan Nikolayev, “DiCaprio’nun etraf mevzularıyla ilgilenen biri olduğunu biliyorum, hayvanların, Dünya’daki biyoçeşitliliğin korunması konusuna kayıtsız kalmıyor. İklim değişikliği oyuncuyu endişelendiren bir mesele” dedi.

Rusya’nın Arktik Kurulu Başkanlığı çerçevesinde 2023 yılında Yakutistan’da Dünya Permafrost Zirvesi’nin gerçekleşeceğini kaydeden Nikolayev, “DiCaprio’yu tepeye gelmesi, bir konuşma yapması için davet ediyorum. Tahminen de permafrostların korunması alanındaki tecrübeleri de dahil olmak üzere, bizimle tecrübelerini paylaşır” tabirlerini kullandı.

Nikolayev, iklim değişikliği sıkıntısının insanlık tarafınca çözülmesi gerektiğini ekledi: “Tüm insanlık birebir gemide, bu global bir sorun” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.