Wordle’da birinci kestirimde yazılacak en güzel söz keşfedildi

miRBey

Aktif Üye
Wordle’da birinci kestirimde yazılacak en güzel söz keşfedildi
Dünyayı kasıp kavuran söz iddia etme oyunu Wordle, Ocak 2022’de 300 bin oyuncuya ulaştı. O kadar tanınan hale geldi ki New York Times, ‘7 haneli düşük’ bir fiyattan Wordle’ı yaratıcısı Josh Wardle’dan satın aldı.

Wordle’ın gayesi, ‘wordle’ diye bilinen 5 harfli kapalı kelimeyi 6 denemede kestirim etmek. Her kestirimden daha sonra oyundaki kutucukların rengi, varsayımınızın söze ne kadar yaklaştığını yansıtacak biçimde değişiyor. Kimi oyuncular oyunun günde birden çok sefer nasıl oynanabileceğini keşfederken, kimileri da cevabı bulmak için toplumsal medya paylaşımlarını deşifre ediyor. Oyunun en uygun oynanış formuna gelince, en başarılı usul olduğunu öne süren broldukca teori mevcut.

Independent Türkçe’nin aktardığına bakılırsa bir doktora öğrencisi, Wordle’da birinci varsayımda kullanılacak kusursuz kelimeyi kendi yazdığı program sayesinde keşfetmiş üzere görünüyor. TikTok’ta ‘tokbyzeb’ ismini kullanan Zeb, geliştirdiği programı platformda paylaştı ve yazılımın birinci söz varsayımının akabinde kalan ortalama muhtemel söz sayısını en aza indiren kelimeyi bulduğunu deklare etti:

“Wordle’da kullanılabilecek en yeterli birinci söz, benim daha evvel hiç duymadığım ‘roate’ sözü. Bunu birinci söz kestiriminiz olarak kullanırsanız, 2 bin yanıt mümkünlüğü yalnızca 60’a iniyor.”

Zeb’in şu ana kadar 875 binden çok görüntülenme alan TikTok paylaşımına yorum yapan birfazlaca kişi görüntüden etkilendi ve sıradan fakat tesirli programı yazdığı için ona teşekkür etti.

Louie isimli kullanıcı, “Kesinlikle!” dedi.

“Bir tane gerçek harf gösterme mümkünlüğü en yüksek olan kelimeyi istemezsiniz. İleriki kestirimleri ortadan kaldırma mümkünlüğünün en yüksek olmasını istersiniz.”

Diğer bir TikTok kullanıcısıysa, “Aman Tanrım! Evet! Ben de yalnızca en hayli kullanılan harfleri içermekle kalmayıp kalan seçenekleri de en aza indiren bir söze gereksiniminiz olduğunu söyleyip duruyorum” dedi.

@tokbyzeb #stitch with @linguisticdiscovery if you’re interested the worst words are “immix” and “xylyl” #wordle #linguistics #computerscience #python ♬ original sound – zeb

Yorum yapanlardan kimileri programın nasıl çalıştığından hâlâ emin değildi, bu yüzden Zeb yeni açıklamalar içeren bir görüntü daha paylaştı.

@tokbyzeb Reply to @hollywoodf1 the best first two words to choose in #wordle #computerscience #linguistics #python ♬ original sound – imaginary ambition

Zeb açıklama yaptığı görüntüde, “Sorulması en doğal soru şu: ‘Seçilecek en uygun ikinci söz ne?'” dedi. Akabinde yorum yapanların tekliflerini göz önünde bulundurarak programı bir daha düzenleyen Zeb, Wordle’da kestirim edilebilecek en âlâ iki kelimeyi keşfetti. “Bana kalırsa, bu programa dayanarak” diyen Zeb, “Bence en âlâ iki söz kombinasyonu ‘roate’ ve daha sonra ‘linds’ oluyor, bu da size yaklaşık 5 söz bırakıyor” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.