Üsküdar’da beyaz eşya mağazası 100’den çok kediye konut sahipliği yapıyor

miRBey

Aktif Üye
Üsküdar’da beyaz eşya mağazası 100’den çok kediye konut sahipliği yapıyor
Altınbaşak, “133 tane kedi bakıyorum. Dışarıda yaklaşık 40 tane kedi bakıyorum. Çok sıkıntı, epey maliyetli, fazlaca külfetli. Her yenisini aldığımda bu son diyorum, tekrar almayacağım diyorum ancak kapının önünde annesiz kalmış bir yavru gördüğüm vakit akıbetini bildiğim için epey yaşama talihleri yok ana cadde üzerindeyim alıyorum” dedi.

Altınbaşak şöyleki devam etti: “Başlangıçta 20 tane ya da 30 tane civarındayken bunların isimleri vardı lakin sayı artmaya başlayınca takdir edersiniz ki, yalnızca oğlum kızıma döndük. Hem oğlumuz hem kızımız, hepsi bizim aşkımız.Yaklaşık 5 sene kadar evvel konutumuzun balkonuna ufacık bir kedi geldi. Onu aldık; onunla başladı bu macera. ondan sonrasında, şirketimizin kapısının önünde iki üç tane yavru gördük ve onları aldık. O denli öyle bu maceramız gelişti. daha sonra dışarıdaki canlılara daha epey ihtimam göstermeye başladık.”

“Onlara acımaya başladık. Açlıklarını, üşümelerini, hastalıklarını gördük. Yavaş yavaş bu sayımız arttı. İçerideki canlarımızın hepsi veteriner denetiminde. Özel iki klinikle çalışıyorum, bizlere sağ olsunlar epeyce yardımları dokunuyor. Yaklaşık iki üç haftada bir tırnakları kesiliyor, taramaları yapılıyor, aşıları yapılıyor, kısırlaştırmaları yapılıyor. Çeşitli vakit içinderda hastalıklar yaşıyoruz.”

“Dışarıda gebe hayvanlar gördüğümüz vakit bunları içeri alıyoruz, içeride doğumunu gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 4 ay anneleriyle birlikte bakıyoruz sonrasındasında anneleri kısırlaştırarak dışarı salıyoruz; yavrularımız içeride kalıyor. FIP’li bir hayvanımız var onun için uğraşıyoruz.”

Mama ve veteriner masraflarının artık hayli arttığını, karşılamakta epey zorladığını söyleyen Altınbaşak, “Ne yazık ki mama tutarlarımız hayli arttı. Yetkilerimizden şayet mümkünse mamadaki KDV oranının ve öbür vergilerin azaltılmasını rica ediyoruz. Ayrıyeten, veterinerlerdeki fiyatlar de ne yazık ki devasa yükseklikte. Çalışmış olduğum iki kliniği tenzih ediyorum, onlar fazlaca yardımcı oluyorlar” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.