Ümraniye’de scooter kullanan genç bayanın vefatına niye olan şoför tutuklandı

miRBey

Aktif Üye
Ümraniye’de scooter kullanan genç bayanın vefatına niye olan şoför tutuklandı
Sözünde otobüs sürücüsünü suçlayan kuşkulu, “Hızla gelen scooter aracımın kapısına çarptı. Çabucak akabinde olağanın üstünde süratle gelen İETT otobüsü aracımın kapısına çarpan bayana çarptı. Bayan sadece benim kapıma çarpmış olsaydı katiyetle ölmezdi. Ben hayatta kalması için elimden gelen her şeyi yaptım” dedi.

Kaza, Ümraniye Alemdağ Caddesi üzerinde sabah saatlerinde meydana geldi. Elektrikli scooterla seyreden İlknur Akkaya (40), yol kenarında park halinde bulunan ticari araç şoförü R.Ö.’nün (28) kapıyı bir anda açmasıyla kapıya çarparak yola savruldu. Bayan, yolda seyir halinde olan İETT otobüsünün altında kaldı. Ağır yaralanan genç bayan, kaldırıldığı hastanede ömrünü kaybetti.

Olayın akabinde araç şoförü R.Ö. ve otobüs sürücüsü M.Y. gözaltına alındı. Otobüs sürücüsü M.Y. emniyetteki sözünde, “Önümde seyreden elektrikli scooter üstündeki bayan yolun sağındaki aracın şoför kapısının birdenbire açılması ve bayan şahsa çarpması kararı scooter üzerindeki bayan bir anda otobüsün önüne düştü. Ben frene bastım lakin apansız önüme düşmesinden dolayı çabucak duramadım ve bayana çarptım. 112’yi arayıp bilgi verdim, bayanı otobüsün altından çıkardık” dedi.

Otobüs sürücüsü M.Y., emniyetteki sorgusunun akabinde özgür bırakılırken, araç şoförü R.Ö. emniyetteki süreçlerinin akabinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

R.Ö. sözünde, “Araç ortasındayken denetim emelli etrafa bakmıştım. Bir şey goremeyince kapıyı açtım. Ben kapıyı açar açmaz süratli bir şeyin bir anda kapıma çarptığını anladım. Süratle gelen scooter aracımın kapısına çarptı. Çabucak akabinde olağanın üstünde süratle gelen İETT otobüsü aracımın kapısına çarpan bayana çarptı. Ben aracımdan süratlice çıkıp otobüse koştum. Aracın camına vurup sürücünün aracını geriye almasını söylemiş oldum. Otobüsün altından çekerek bayanı çıkardım. Otobüsün süratli biçimde seyretmesinden dolayı bu kazanın kararı ağırlaşmıştır. Sadece benim kapıma çarpmış olsaydı bayan mutlaka ölmezdi. Ben elimden gelen her şeyi yaptım hayatta kalması için. İETT sürücüsünden birebir hassaslığı bakılırsamedim. Olay sebebiyle üzgünüm, kusurumun olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Kuşkulu R.Ö., mahkeme sorgusunun akabinde ‘taksirle mevte niye olma’ cürmünden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, kaza tespit tutanağı, şahit beyanları, manzara izleme tutanağı dikkate alarak güçlü cürüm kuşkusunun varlığını gösteren somut kanıtların bulunduğunu münasebet gösterdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.