Türkiye’nin en yaşlı üniversite öğrencisi diplomasını aldı

miRBey

Aktif Üye
Türkiye’nin en yaşlı üniversite öğrencisi diplomasını aldı
1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Mustafa Yavuz Yalçınkaya, okul ve müzik ömrünü birlikte sürdürmeye çalıştı. Fakat 1960 yılında gerçekleşen darbe kararında lise mezunlarına tanınan yedek astsubay askerlik hakkı ile üniversite tahsilini bırakan Yalçınkaya, yedek subay öğretmen olarak askere alındı.

2018 yılında çıkan aftan yararlanan Mustafa Yavuz Yalçınkaya, Hukuk Fakültesi’ni bitirerek 82 yaşında fakülteden mezun oldu. Türkiye’nin en yaşlı üniversite öğrencisi ve en yaşlı faal müzikle uğraşan insanı olan Yalçınkaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden seçmeli derslerini de vererek mezun olmaya hak kazandı. Mezuniyet merasiminde müzik da söyleyen Yalçınkaya, hocaları ve sıra arkadaşları tarafınca ilgiyle izlendi.

Merasimde konuşan Mustafa Yavuz Yalçınkaya, tekrar okula dönmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bana bu hoş günü ikram eden rektörümüze, dekanımıza ve değerli talebe arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ankara Üniversitesi’ne 1959 yılında kaydoldum ve 1960 ihtilali olduktan daha sonra lise mezunları öğretmen olarak askere alınınca askere gittim. Dönüşte ‘Hukuk güç, bitiremezsin. Daha kolay bir okul oku’ dediler. Ben de Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi’ne kaydoldum. O ortada eşimle tanıştım. ondan sonrasında Paris’e gittim ve 2 yıl orada kaldım. Derken iki af çıktı. Birinci aftan yararlandım ve hukuk fakültesine geldim. sonrasındasında Antalya’daki işlerim yüzünden okulu bir daha bırakmak zorunda kaldım. Bir af daha çıktı, son afla bir arada üç sene daha devam ederek fakülteyi bitirdim. Fakülteyi bitirmemde emeği geçen ve af çıkaran herkese teşekkür ederim” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.