Titanik enkazının daha evvel görülmemiş bilgileri ortaya çıktı

miRBey

Aktif Üye
Titanik enkazının daha evvel görülmemiş bilgileri ortaya çıktı
Filmlere ve bir hayli yapıta mevzu olan RMS Titanik gemisinin batmasından 100 yıl daha sonra, sular altındaki enkaza dair yeni manzaralar elde edildi.

Okyanus araştırma şirketi OceanGate Expeditions, bundan tam 37 yıl evvel 1 Eylül 1985’te Atlantik Okyanusu’nun kuzeyinde bulunan gemi enkazına dair 8K çözünürlüklü görüntüler yayınladı.

Yeni 8K görüntünün araştırmacılara enkazın belli kısımlarını yakından inceleme fırsatı tanıyacağını belirten şirket, bu sayede gemide daha evvel görülmemiş yeni yapıları ve ‘fevkalade renkleri’ zoom yapılsa dahi 4K kalitesinde gorebileceklerini kaydetti.

Şirket mevzuya dair açıklamasında, “Videonun başlangıcında, 15 tonluk devasa çapayı yerleştirmek için kullanılan ve bugün hala geminin güvertesinde bulunan vinci ve aslında ana direğe takılı olması gereken lakin artık çökmüş durumdaki zinciri nazaranbilirsiniz” sözlerini kullandı.

çeşidinin birinci örneği olan imajlarda hem de Titanic’in ünlü burnu ve geminin birtakım modüllerinin düştüğü yerlerde meydana gelen çürümenin delilleri görülüyor.

Titanik enkazının daha önce görülmemiş detayları ortaya çıktıhttps://t.co/DdYm2OupTxhttps://t.co/BcB75t1CbD pic.twitter.com/mHNwB3AUPt

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) September 1, 2022

Uzman Titanik dalgıcı ve OceanGate’te Titanik uzmanı olarak misyon yapan Rory Golden, yayınlanan kliplerden birinde Titanik ikiye ayrıldığında okyanus tabanına düşen tek uçlu kazanlardan birinin görüldüğünü söz ederek şu cümleleri kullandı:

“Liman tarafındaki çapa üzerinde çapa üreticisi ‘Noah Hingley & Sons Ltd.’nin ismini hiç görmemiştim. Onlarca yıldır Titanik enkazını inceliyorum ve enkaza birden çok dalış yaptım. Fakat bu seviyedeki detayları gösteren öteki bir manzara gördüğümü zannetmiyorum.”

İngiltere’deki Southampton’dan ayrılarak ABD’nin New York kentine yanlışsız yola çıkan Titanik gemisi, 14 Nisan 1912’de bir buzula çarparak ikiye bölünmüş ve geminin soğuk sulara batması kararı yaklaşık 1500 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.