‘Tinder Avcısı’ndan Netflix belgeseline cevap: Bayanları dolandırmadım, bu da yeni kız arkadaşım

miRBey

Aktif Üye
‘Tinder Avcısı’ndan Netflix belgeseline cevap: Bayanları dolandırmadım, bu da yeni kız arkadaşım
Netflix’in ‘Tinder Swindler’ (Tinder Avcısı) belgeseline husus olan 31 yaşındaki İsrailli Shimon Hayut, bayanları aşkına inandırıp milyonlarca dolarını alarak kaçmasını ifşa eden belgeselin yayımlanmasına karşın kendine yeni bir kız arkadaş bulmayı başardığını duyurdu. Modellik yapan kız arkadaşının belgesele karşın terk etmediği ‘Tinder Avcısı’, “Ben bir canavar değilim. Dünyanın en harika centilmeniyim” bildirisini verdi.

Belgesele bakılırsa 2018-19’da kendisine Rus-İsrailli elmas taciri Lev Leviev’in oğlu Simon Leviev kimliği ve fazlaca lüks bir hayat sürme imgesi veren, bayanları aşkına ve bağlılığına inandırdıktan daha sonra tehlikede olduğu ve düşmanlarından kaçmak için muhtaçlık duyduğunu söyleyerek büyük ölçülerde para vermeye ikna eden Hayut, bu ay kumpasının tüm dünyaya ifşa olmasının akabinde üzerine gelen reaksiyon selini savuşturmaya yönelik açıklamalar yaptı.

2019’da dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilikten hatalı bulunup hapishanede 5 ay geçirdikten daha sonra Mayıs 2020’de ‘iyi davranıştan’ özgür bırakılan Hayut, bu ay başında yayımlanan belgeselin 50 milyondan fazla izlenmesi daha sonrası, birinci röportajını CBS Media’ya bağlı Inside Edition’a verdi.

Yarın ve salı günü iki kısım halinde yayımlanacak röportajın tanıtımına bakılırsa, ‘belgeselin kendisini tümüyle yanlış yansıttığını’ tez eden Hayut, ‘sadece Tinder uygulaması üzerinden kızlarla tanışmak isteyen bekar bir erkek olduğunu, bir canavar olmadığını’ savundu.

Model kız arkadaşı Kat Konlin’i yanına alarak konuşan Hayut “Ben bir ‘Tinder Avcısı’ değilim. Dolandırıcı değilim, geçersiz değilim. Beşerler beni tanımıyor, o yüzden beni yargılayamazlar” diyerek ‘en mükemmel centilmen’ olduğunu öne sürdü.

Tinder Swindler speaks out in first interview after Netflix documentary with his girlfriend by his side https://t.co/aFQ52mwT1W

— Daily Mail US (@DailyMail) February 19, 2022

Inside Edition, İsrailli model Konlin’in niye Hayut’a bağlı kalmaya devam ettiğini röportaj yayınında paylaşmayı vaat etti.

Belgesele göre Tinder’da tanıştığı bayanları başka kurbanlardan aldığı paraları kullanarak cömert seyahatler ve ikramlarla ihya eden elmas taciri Leviev kimliği altındaki Hayut, sonrasındasında güvenlik kaygıları nedeni öne sürülerek muhafaza muhtaçlığı palavrasıyla bayanlardan yüz binlerce dolar istedi. Mahpustan çıktıktan daha sonra da lüks bir hayatın tadını çıkarırken fotoğraflarını paylaşmaya devam eden Hayut, yatta parti yapar, kıymetli restoranlarda yemek yer, beş yıldızlı otellerde kalır, sayısız helikopter gezintisi yapar, paraşütle atlar ve tüm dünyada tatil yaparken görüldü.

Belgeselden daha sonra reaksiyonlar üzerine bir süre kaldırılan Instagram hesabının öyküsünde şu bildirisi yayımladı: “Gelecek birkaç gün ortasında hem ilgili taraflara tıpkı vakitte kendime anlatmanın en uygun ve en saygılı yolunu belirlediğimde kıssayı kendi bakış açımdan paylaşacağım. bu biçimdea kadar lütfen açık fikirli ve yürekli olun.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.