Temizlediği makineye kollarını kaptırdı: ‘Saniyelik bir anda hayatım alt üst oldu’

miRBey

Aktif Üye
Temizlediği makineye kollarını kaptırdı: ‘Saniyelik bir anda hayatım alt üst oldu’
Kayseri‘de yaşayan Ahi Evran Üniversitesi İdare Bilişim Sistemleri Kısmı 3. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Sevim Parıltı Türkmen, geçtiğimiz yazın işe girdi. İşe girdikten 2 ay daha sonra temizlemek için uğraştığı makineye kollarını kaptıran Türkmen’in ömrü karardı. 2 kolu da dirsek altından kesilerek ailesine bağımlı kalan Türkmen, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Başından geçen olayı Sevim Işık, şu sözlerle anlattı:

“5 ay evvel bir iş yerinde çalışmaya başladım. 3 ay öncede makine paklığı sırasında iki kolumu makineye kaptırdım. hadiseden daha sonra beni Erciyes Üniversitesi’ne götürdüler. Kolumdaki kaslar ve sonlar epeyce ziyan gördüğü için kollarım kesildi. O günden daha sonra bir bebek üzere anneme bağlı olarak yaşıyorum. Annem, kuzenim yahut babam olmadan hiç bir yere gidemiyor. Konutun içerisinde yataktan kalkarken bile annemle yatıp kalkabiliyorum. Derslerimi de, yemeğimi de hepsini anneme bağımlı olarak yaşıyorum. Hiç kimseye bağımlı olmadan yaşamak istiyorum. Kendi yiyip içmek, kendim gezebilmek istiyorum. En sıradaninden bir kapıyı açabilmek, kaşığımı kendim tutup kendim yemek istiyorum.”

İhlas Haber Ajansı’nın haberine nazaran hayırseverlere seslenen Türkmen, “Üst seviye biyonik bir protez istiyorum. İki kolumda olmadığı için epey güç durumdayım. Biyonik protezlerim yapılırsa inşallah kendi hayatımı idame edebileceğim. Saniyelik bir anla makinenin açılmasıyla kollarımı kaptırıp bütün hayatım alt üst oldu. Şuan üniversitemde, arkadaşlarımla birlikte okuluma gidiyor olacaktım ancak şuan evdeyim. Fizik tedaviye gidip gelebiliyorum. Onun haricinde bütün toplumsal hayatım bitti. Yalnızca evdeyim, yanımda biri olmadan hiç bir yere gidip gelemiyorum. Kampanya başladıktan daha sonra beni desteklemelerini istiyorum. Protezlerim 150 bin Euro. Elinizden geldiğince bana takviye olmanızı istiyorum” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.