TBMM’ye satranç merkezi kurulacak

miRBey

Aktif Üye
TBMM’ye satranç merkezi kurulacak
Satranç Federasyonu Lideri Gülkız Tulay, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile iş birliği protokolü imzalandıklarını söylemiş oldu.

TBMM’de düzenlenen imza merasiminde TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu,TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, TBMM Basın Yayın Halkla Bağlar Lideri Necati Sungur, TBMM Basın Yayın Halkla Bağlantılar Lider Yardımcıları Muaz Ayhan Işık ile bir ortaya geldiklerini kaydeden Tulay, imzalanan protokolle 2022 yılında Türkiye’nin en yeterli atletlerinin iştirakiyle TBMM Kupası tertibini başlatacaklarını lisana getirdi.

TBMM Kupası’nı klâsik hale getirmek istediklerini söz eden Tulay, Çocuk ve Gençlik Buluşmaları ismi altında, TBMM yerleşkesinde, ocak-şubat-mart ayları içerisinde 7-20 yaş içindeki sportmenler içinde müsabakalar da düzenleneceği ve final ve ödül merasiminin de nisan ayında yapılacağı ayrıntılarını verdi.

Gaye ergenlerde farkındalık oluşturmak

Gülkız Tulay, imzalanan protokolle ergenlerde TBMM tarihine ve işleyişine yönelik farkındalık oluşturmaya istediklerini söylemiş oldu.

Milletvekilleri ve TBMM işçisinin satranç eğitimi alabileceği ve turnuva yapabileceği satranç eğitim alanı oluşturulacağını, açık alanda da bahçe satranç grubu kurulacağını söz eden Tulay, “TBMM çatısı altında satranç faaliyetlerinin yürütülmesi hayallerimden bir tanesiydi” dedi.

TBMM çatısı altında bulunmanın gurur verici olduğunu lisana getiren Tulay, “Bu protokolle Meclis’te kalıcı bir eğitim salonu açmayı, gerek milletvekillerimize gerekse TBMM çalışanlarımıza eğitimler vermeyi ondan sonrasında turnuvalarla eğitimleri taçlandırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

‘Hayalimin gerçekleşiyor olmasından büyük heyecan duyuyorum’

TBMM Kupası tertibinin kendisini heyecanlandırdığını tabir eden Gülkız Tulay, “Hayallerimden birisi de satranç sporunun TBMM çatısı altında öğrenilmesi, sayın vekillerimizin bu mevzuya ilgi duyması ve TBMM Kupası’yla da taçlanmasıydı. Hayalimin gerçekleşiyor olmasından büyük heyecan duyuyorum. Başta TBMM Liderimiz Mustafa Şentop olmak üzere emeği geçen herkese farklı ayrı teşekkür ediyorum” formunda konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.