Stellantis: CEO Carlos Tavares istifa etti

Draqon

Aktif Üye
Stellantis otomobil grubunun başındaki Carlos Tavares döneminin sonu birkaç aydır belliydi. Denetleme kurulu ile patron arasındaki farklar daha da büyümüştü. 1 Aralık'ta artık aşılamaz hale geldiler. Carlos Tavares, Stellantis CEO'luğu görevinden derhal geçerli olmak üzere istifa etti. Aralarında Jeep, Citroën, Opel, Peugeot ve Fiat gibi üreticilerin de yer aldığı dev grubun yönetim kurulu istifayı doğruladı.

Reklamcılık

Stellantis, Ekim ayında, Carlos Tavares'in 2026'da sona erecek olan sözleşmesini uzatmayacağı için yerine geçecek isim arayışında olduğunu açıklamıştı. Açıklamanın devamında, 2025'in ilk yarısında yeni bir patron bulunması gerektiği belirtildi. O zamana kadar Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann başkanlığında bir yönetim komitesi oluşturulacak. Elkann selefinin çalışmalarını övdü: “Onun çalışmaları bizi sektörümüzde küresel bir lider olma yoluna soktu.”

Stellantis'in sorunları var

Stellantis şu anda özellikle ABD pazarında sorunlarla boğuşuyor. Stellantis'in Kuzey Avrupa pazarında pikap ve SUV satışları oldukça yavaş. Eylül ayının sonunda grup, faaliyet kâr marjında bir düzeltme bildirmek zorunda kaldı. Ekim ortasında Tavares, fabrikaların kapanacağı konusunda uyarıda bulunmak için sert sözler kullandı. Çinli üreticilerin Avrupa'da yüzde 10'luk bir pazar payı elde etmesi halinde bu, yıllık 1,5 milyon otomobillik bir hacme, yani yedi fabrikanın üretim kapasitesine denk gelecek. Tavares, bunların daha sonra kapatılması veya Çinlilere teslim edilmesi gerektiğini açıkladı.

Stellantis hakkında daha fazlasını okuyun

Daha fazlasını göster

Daha az göster

(mfz)