Soğuk kış günlerinde yazlık meskenini sokak kedilerine tahsis etti

miRBey

Aktif Üye
Soğuk kış günlerinde yazlık meskenini sokak kedilerine tahsis etti
Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Sugözü Mahallesi Yedigöz küme konutlarında yazlık bahçeli konutu olan Seferoğulları, soğuk kış günlerinde meskeninin kapısını bodrum, kümes ve bahçesini kullanmaları için sokak kedilerinin kullanmasına açtı.

Emekli ve 2 çocuk babası Seferoğulları, meskenin kedilere ayırdığı kısmına halı serdi, kulübe ve yiyecekleri koruma etmek için buzdolabı koydu.

Ailesiyle kışı kent merkezindeki konutunda geçiren Seferoğulları, 18 kedinin bakımı ve beslenmesi için her gün 12 kilometre yol katediyor.

Seferoğulları, yazlık konutunun bulunduğu mahallenin kışın hayli sakinleştiğini, bu niçinle sokak kedilerinin yiyecek bulmakta zorlandığını söylemiş oldu.

Soğuktan etkilenmemeleri için konutunun kapılarını kedilere açtığını lisana getiren Seferoğulları, “Hemen her gün buraya gelip kedilerin yemeklerini verip, bakımlarını yapıyorum. Bu yıl hayli hoş kar yağdı. Lakin bu kar ve kışta sokak kedilerimizin ömür alanı azaldı. Şu an bahçemde 18 kedim var. Onların tüm bakımını yapıyorum.” dedi.

Seferoğulları, konutun bir kısmını hayvanların kullanmasına açtığını, ağaçlara da yuva yaptığını aktardı.

Çocukluğundan bu yana hayvanlara büyük sevgi duyduğunu anlatan Seferoğulları, “Bunlar Allah’ın bizlere emaneti. Bu soğuk kış günlerinde zorlanıyorlar. Bunların da yaşamaya hakkı var. İnsanların bunlara karşı hassas olması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

‘Canımdan bir modül üzere olmuşlar’

Seferoğulları, her gün gelip kedileri beslediğini, akşam da aç kalmamaları için mama bıraktığını belirterek, “Ekmek, süt, et, salam getiriyorum. Tek tek doğrayıp ellerimle besliyorum. Bu kedileri epey seviyorum. Bunlar benim canımdan bir kesim üzere olmuşlar. Buraya geldiğimde hepsi etrafıma toplanıyor. Otomobilimin sesini duyduklarında bile koşarak gelip beni karşılıyorlar.” sözlerini kullandı.

Kedi sevgisinin kendisine memnunluk verdiğini, onlarla bir ortadayken huzur duyduğunu vurgulayan Seferoğulları, “Kedilerime özel buzdolabım var. Dolapta et, süt, yoğurt üzere hassas eserleri koruma ediyorum. Meskenime ne alıyorsam onlara da alıyorum. Zira bunların da yaşamaya hakkı var.” halinde konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.