Soderbergh: Harika kahraman sinemalarını küçümsemiyorum, lakin çekmem mümkün değil, kimse sevişmiyor

miRBey

Aktif Üye
Soderbergh: Harika kahraman sinemalarını küçümsemiyorum, lakin çekmem mümkün değil, kimse sevişmiyor
Son sineması ‘Kimi’nin tanıtımı kapsamında The Daily Beast’e konuşan Steven Soderbergh’e harika kahraman sineması yazmak ya da yönetmek isteyip istemediği soruldu. Oscar ödüllü direktör, ABD sinemasının Martin Scorcese ve Francis Ford Coppola üzere ağır toplarının bilakis, üstün kahraman sinemalarını ‘ikinci sınıf’ olarak görmediğini, ancak ‘ayakları yere basan, gerçekçi’ bir insan olduğundan bu cinsle kendini ilişkilendiremediğini söylemiş oldu.

For @thedailybeast, I was honored to once again speak with Steven Soderbergh, who shared his thoughts on his latest triumph “KIMI” (Feb. 10, HBO Max), the state of the industry, superhero sex, “Magic Mike 3” and what “Contagion” got wrong about pandemics.https://t.co/9bYHz2hXth

— Nick Schager (@nschager) February 7, 2022

“Ben bir züppe değilim, ‘süper kahraman filmlerinin) daha düşük seviyeli olduklarını hiç bir biçimde düşünmüyorum, zira bu, kıssa anlatıcısı olarak gerçekte hangi kozmosta yaşadığınızla ilgili bir meseledir” diyen Soderbergh, şu biçimde devam etti:

“Newton fiziğinin olmadığı bir cihana kendimi salamayacak kadar ayakları yere basan biriyim. Bu bakımdan hayal gücü yoksunluğum var, o yüzden saf bilim kurguya soyunduğum tek sinema (Solaris’in 2002 tarihindeki bir daha çevrimi), özünde, yeri uzay gemisi olan bir karakter dramasıydı.”

Üstün kahraman sinemalarının mahrem cinsellik sahnelerini es geçme eğiliminin kendisi için ‘anlaşılamaz ve dünya kurma sürecini mahvedici bir şey olduğunu’ lisana getiren ünlü direktör, şöyleki konuştu:

“Benim dünyayı anlamam, kıssayı ve karakterleri nasıl yazacağımı yahut yazımı nasıl yöneteceğimi çözmem için vakti bükebilmem, yerçekimine karşı koyabilmem ve parmaklarımdan ışınlar fırlatabilmem haricinde şeyler de olması gerekir. Lakin s..mek yok, kimse s..işmiyor.”

“bu biçimde bir şeyin olmadığı bir dünyada insanlara nasıl davranacaklarını nasıl söyleyeceğimi bilemem. Fantazi-gösteri kozmosu, bakılırsabildiğim kadarıyla, biçim olarak fazla s..işme içermiyor.”

“hem de şöyleki şeyler de akla geliyor: Bu insanlara kim para ödüyor? Kimin için çalışıyorlar? Yaptıkları bu işler nereden çıktı?”

‘Erin Brockovich
, Traffic, Ocean’s Eleven’ ve devam sinemalarının direktörü olarak tanınan Soderbergh’in 10 Şubat’ta gösterime girecek yeni sineması ‘Kimi’, Zoe Kravitz’in canlandırdığı agorafobiden mustarip genç bir hanımın öyküsünü anlatıyor. Şiddetli bir kabahatin deliline ulaşan kahramanın adaletin yerini bulması eforunun hem yüksek teknoloji baronlarının birebir vakitte kendisinin meskenden dışarı çıkma dehşetinin engellemeleriyle çarpışmasını husus alıyor.

Did you hear that? Kimi did. Zoë Kravitz stars in #KimiMovie directed by Steven Soderbergh. Streaming exclusively on @HBOMax February 10. pic.twitter.com/KzfVI4MUMK

— Warner Bros. Pictures (@wbpictures) February 2, 2022
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.