Senarist deklare etti: Robert Pattinson’un başrolde olduğu Batman için, Kurt Cobain’den esinlendim

miRBey

Aktif Üye
Senarist deklare etti: Robert Pattinson’un başrolde olduğu Batman için, Kurt Cobain’den esinlendim
Robert Pattinson’ın başrolünde yer aldığı ‘The Batman’ sinemasının direktörü ve senaristi Matt Reeves, Esquire mecmuasına konuştu.

Daha evvel farklı direktörler ve oyuncular tarafınca birfazlaca defa bir daha canlandırılan Batman’in yeni versiyonunu nasıl yarattığını açıklayan Reeves, senaryonun birinci kısmını yazarken Nirvana kümesinin ‘Something in the Way’ müziğini dinlediğini ve bu müzikten etkilenerek Bruce Wayne karakterini yarattığını söylemiş oldu.

"I started thinking, ‘What if some tragedy happened and this guy becomes so reclusive, we don’t know what he’s doing? Is this guy some kind of wayward, reckless, drug addict?’ His drug is his addiction to this drive for revenge. He’s like a Batman Kurt Cobain." pic.twitter.com/QPSwWniYBD

— Esquire UK (@EsquireUK) January 25, 2022

Yeni sinemanın fragmanında da Nirvana’nın müziği kullanılıyor.

Reeves, bu müzik niçiniyle Robert Pattinson’lu Batman’i öteki versiyonlarda olduğu üzere varlıklı bir playboy olarak değil, büyük bir trajedi hayatış ve kendisini toplumdan uzaklaştırmış bir kişi olarak ele almaya karar verdiğini açıklayarak şu sözleri kullandı:

“Senaryoyu yazarken başlarda Nirvana’yı dinliyordum ve o karakterin sesinin bir modülü olan ve birinci fragmanda yer alan [Nevermind şarkısı] ‘Something in the Way’ hakkında bir şeyler hissettim. ‘Bruce Wayne’i daha evvel görmediğin biçimde nasıl yaratırsın?’ diye düşündüğümde, ‘Ya bir trajedi yaşanmışsa [mesela, Wayne ailesinin öldürüldüğünü görürse] ve bu adam bir anda içine kapanarak ne yaptığını bilmiyor biçimde olursa ne olur diye düşündüm. Bu adam bir cins dik başlı, pervasız, uyuşturucu bağımlısı hale mi gelirdi?’ Gerçek şu ki, o bir tıp uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturucusu ise bu intikam dürtüsüne olan bağımlılığıdır. Yani Batman aslında Kurt Cobain’e benziyor.”

22 Ocak’ta Cobain’in 55. doğum gününü kutlamak için önümüzdeki ay bir dizi NFT’nin piyasaya sürüleceği açıklanmıştı. Set, “Nevermind”in yayınlanmasından altı gün daha sonra, Nirvana’nın Philadelphia’da bir konser verdiği 6 Ekim 1991’de fotoğrafçı Faith West tarafınca çekilen 28 fotoğraftan oluşacak.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.