Sanık Döndü Kutlu’dan 17 yaşında öldürülen Emre Mays’ın ailesine: Acı var mı?

miRBey

Aktif Üye
Sanık Döndü Kutlu’dan 17 yaşında öldürülen Emre Mays’ın ailesine: Acı var mı?
İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Davut Kutlu, Muhammed Kutlu, Gazi Kutlu ve tutuksuz sanık Döndü Kutlu hazır bulundu.

Maktul Ozan Tekcan‘ın annesi Şerife Tekcan ile babası Hacı Tekcan ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Savunmasını yapan Muhammed Kutlu, kebapçı olduğunu, 2019’da dayısı Hacı Tekcan ile kardeşi Davut Kutlu’nun bir arada dükkan açtıklarını, uyuşmazlığa düştükleri için bir süre daha sonra iştiraki bitirdiklerini anlattı.

Dayısının kendilerine olan borçlarını ödemedikleri için ortalarında hasımlık oluştuğunu belirten Kutlu, maktul Ozan Tekcan ve olayda yaralanan Batuhan Karanlıkoğlu tarafından daha evvel bıçaklandığını, annesinin ısrarı üzerine şikayetini geri çekince ikilinin cezaevinden çıkıp kendisine bir daha musallat olduklarını argüman etti.

Sanık Kutlu, olay günü maktul Ozan Tekcan’ın, babası Gazi Kutlu’ya vurduğunu, ellerindeki bıçağı görür görmez daima üzerinde taşıdığı silahını çıkardığını anlatarak şunları söylemiş oldu:

“Silahla Batuhan’ın (Karanlıkoğlu) peşinden koştum. Kendimi korumak için karşı tarafa ayaklarına yanlışsız ateş ettim. Bende 14 mermi vardı, 8 tanesi maktulün üzerinden çıkmış, biri Batuhan’ı yaralamış.”

Polis memurları şahit olarak dinlendi

Sanığın savunmasının akabinde, olayın meydana geldiği yere yakın uzaklıkta bulunan polis merkezinde nazaranvli polis memurları şahit olarak dinlendi.

Şahit polis Y. E, olay günü karakolun ortasındayken silah sesi duyar duymaz karakola taarruz olduğunu sanıp dışarı koştuğunu belirterek, “Arkadaşlar bir istikamete gerçek koşuyordu. Peşlerinden koştum. Arkadaşlar ateş eden şahsı etkisiz hale getirmişlerdi. 2 kişi yerde yatıyordu, biri kanlar ortasındaydı. Elinde demir sopa olan sanık baba Gazi Demir, yerdeki maktule vurmaya devam ediyordu” dedi.

‘Diğer evladımla tehdit ediliyorum’

Öldürülen Ozan Tekcan‘ın annesi Şerife Tekcan da şikayetinin devam ettiğini, bir oğlu daha olduğunu ve görümcesi olan tutuksuz sanık Döndü Kutlu tarafınca tehdit edildiğini belirtti.

Anne Tekcan, “Diğer evladımla tehdit ediliyorum. Döndü Kutlu’nun tutuklanmasını istiyorum. O da bir anne, benim üzere o da burada oturuyor. Tutuklansın” dedi.

Tekcan Ailesi’nin avukatı, Kutlu ailesinin ailecek hatalı olduklarını, Döndü Kutlu da dahil hepsinin tutuklu olması gerektiğini söylemiş oldu.

Tutuklu sanıklar ise planlı biçimde hareket etmediklerini, asıl kendilerinin tuzağa düşürüldüklerini söylemiş oldu.

Sanık Döndü Kutlu ise , “Hep beni suçluyorlar. Ben de bir anneyim. Ailemden 4 tane erkeği niye mahpusa attırayım? 6 tane torunuma tek başıma bakmak zorundayım. Kardeşimin oğlunu öldürmek için nasıl plan yapabilirim? Asla bu cürmü kabul etmiyorum” halinde konuştu.

Maktülün ailesi de reaksiyon gösterdi

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşmanın bitmesinin akabinde sanık Döndü Kutlu, maktulün ailesine bakıp “Acı var mı?” diye sordu. Bunun üzerine maktulün ailesi reaksiyon gösterdi. Güvenlik vazifelileri Döndü Kutlu‘yu aileden uzaklaştırdı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’
nca hazırlanan iddianamede, Döndü Kutlu, eşi Gazi Kutlu ve çocukları Muhammed ile Davut Kutlu, “şüpheli” olarak yer alıyor.

Akın Kutlu’nun 7 Ocak 2020’de, Ozan Tekcan‘ın arkadaşı olan Batuhan Karanlıkoğlu‘nu bıçaklamak isterken ünlü şarapları ithal eden bir firmanın sahibi olan Figen Mays ile Randolp Ward Mays çiftinin oğlu Emre Tyler Mays’ı bıçaklayıp öldürdüğü aktarılan iddianamede, bu niçinle tutuklanan Akın Kutlu’nun yargılandığı davadan ceza aldığı kaydedildi.

İddianamede, sanık Döndü Kutlu‘nun vakit zaman kardeşi Hayrice Şahin‘e, “Oğlum (Akın Kutlu) tutuklu, durumu muhakkak olsun, o nasıl bana evlat acısı yaşattıysa ben de ona yaşatacağım. O Ozan (Ozan Tekcan) ölecek.” dediği, Davut ve Muhammed Kutlu’nun da vakit zaman Ozan Tekcan’ı öldüreceğini söylemiş olduği söz edildi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.