Draqon
Aktif Üye
Rügen’e fotoğraflı seyahat rehberi: sahil ve milli park arasındaki motifler
Sassnitz yakınlarında kıyı yürüyüşü
Nonnewitz yakınlarındaki orman ve sahil
Dranske yakınlarındaki Groynes
Viktoriasicht ve Königsstuhl
Ormanda güneşli kayınlar
Bobbiner Tempelberg ve gemide vinç gezileri
2012’den beri Rügen adasını düzenli olarak ziyaret ediyorum. Her şeyden önce orada sonbaharı çok çekici buluyorum. Özellikle Jasmund ve Wittow yarımadalarını kapsamlı bir şekilde ele aldım. Bu iki alan tek başına birçok fotoğrafçının hayatına yetecek kadar motif sunuyor. Bir kıyı manzarasının bu kadar kısa sürede ne kadar dramatik bir şekilde değişebileceğine her zaman şaşırmışımdır.
Daha önce geçilmez olan kıyı kesimlerinde artık yürümek kolaydır, ancak iyi bilinen bir bakış açısı artık kapalıdır. Sadece bu değişiklikleri kabul etmeniz gerekiyor. Şahsen, kıyı şeridinin iyi bilinen görüntüsünü korumak için doğanın burada ne olursa olsun evcilleştirilmemesinin harika olduğunu düşünüyorum. Çok sık olarak, bu koruma önlemleri, tam da kişinin korumayı umduğu doğanın cazibesini yok eder. Rügen’de, ilgili doğa fotoğrafçılarına her yıl yeni fırsatlar ve motifler sunulmaktadır.
fotoğraf ekipmanı
Rügen inanılmaz derecede çeşitli bir fotoğraf bölgesidir. Bu yüzden her zaman mümkün olduğu kadar çok duruma hazırlıklı olmak için ekipmanımı seçmeye çalışıyorum. Genel olarak, geniş açılı bir yakınlaştırma, hafif bir telefoto yakınlaştırma ve normal odak uzaklığı veya standart bir yakınlaştırma önerebilirim. Ayrıca bir tripod, bir polarize filtre ve bir gri filtre seti (ND8x, ND64x, ND1000x). Bu çok yönlü ekipmanla çoğu duruma hazırlıklı olmalısınız. Şahsen, manzara fotoğrafçılığı için sırt çantamı şu şekilde hazırlarım:
Giderek daha fazla bilgi.
BT ve teknoloji için dijital abonelik.
- Tüm özel testler, kılavuzlar ve arka plan bilgileri
- Tüm dergiler için tek abonelik: Doğrudan tarayıcınızda c’t, iX, MIT Technology Review, Mac & i, Make, c’t photography okuyun
- Risk yok: ilk ay ücretsiz, ardından aylık 9,95 €’dan başlayan fiyatlarla. Dergi aboneleri daha da ucuza okur!
ÜCRETSİZ ayı başlat
Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve hemen okuyun!
Haberler+’a zaten abone oldunuz mu?
Kaydolun ve okuyun
Şimdi kaydolun ve makaleyi hemen okuyun
Haberin Sonu