Otopilot aracın şoför koltuğundaki köpek tartışmalara niye oldu

miRBey

Aktif Üye
Otopilot aracın şoför koltuğundaki köpek tartışmalara niye oldu
Teksas’ta otopilot özelliğine sahip Tesla marka aracın şoför koltuğunda tek başına oturan köpek toplumsal medyanın gündemine oturdu. Manzaraları kaydeden Blake Missick isimli kişi, “Bu hakikaten çılgınca! Otomobilde kimseyi goremiyorum. bu biçimde bir şey yasal mı?” diyerek olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

İmgeleri toplumsal medyada paylaşılmasının akabinde kullanıcılar ikiye bölünde, kimi kullanıcılar manzaranın kurgu olduğunu ve takipçi kazanmak için bilhassa kayda alındığını aktardı. Missick’in daha evvel de bu şekil manzaralar paylaşması, Tesla’nın otopilotunun 30 saniye içerisinde direksiyona dokunulmasını isteme özelliği ve çekilen görüntünün 29 saniye sürmesi bu ihtimali daha da güçlendirdi.

Missick imgenin kurgu olduğu savlarına ise, “Hayır, bu benim işim değil. Ancak keşke Tesla’sı olan birini tanısaydım, bu mükemmel olurdu” diyerek yanıt verdi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl yaşanan bir hadisede da bir TikTok kullanıcısı aracının art koltuğuna bir yatak kurmuş ve aracın denetimi otopilottayken uyumuştu. Manzaralar, reaksiyonla karşılanmış ve otonom sürüşe bu kadar fazla güvenilmemesi gerektiğine dair haberler basında yer almıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.