Okan Bayülgen: Z jenerasyonu özgürlükten bahsediyor fakat Londra’da itaat etmeye hazır

miRBey

Aktif Üye
Okan Bayülgen: Z jenerasyonu özgürlükten bahsediyor fakat Londra’da itaat etmeye hazır
Sanatçı Okan Bayülgen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafınca düzenlenen 12. Kocaeli Kitap Fuarı’na katıldı. ‘Yeni Kuşak ve Mizah’ isimli söyleşide vatandaşlarla bir ortaya gelen Bayülgen, Kocaeli Kitap Fuarı’nı kıymetlendirdi. Bayülgen, “Çok etkileyici bir kitap fuarı yaşıyoruz. her insanın izlenimi epeyce güzel. Yerde bile seyirci var, dayanılmaz. Müzik söylemeye gelmişim gibi” dedi.

‘Elimizde telefon geri zekalı üzere dolaşıyoruz’

Kitapçılarda kitap aramanın eğlenceli olduğunu söyleyen Bayülgen, “Kitapçılarda bir kitap aramak fazlaca eğlenceli. Farklı kitaplar da insanın karşısına çıkıyor. İnsanın hayatını değiştiren bir kitapla karşılaşabilirsiniz” diye konuştu. Bayülgen, ‘Kitap ararken heyecanlanıyor musunuz?’ formundaki soruya, “Çok heyecanlanıyorum, sırılsıklam oluyorum. Kurgu işlerde epeyce heyecanlandığımı, içine daldığımı biliyorum. Fakat bu şahsi” dedi.

her insanın kitap okuması gerektiğini söz eden Okan Bayülgen, “Gençlerle konuştuğumuzda fazlaca fazla kitap okumadıklarını düşünüyorum lakin sorduğumda okuduklarını söylüyorlar. Çok fazla isim biliyoruz hayli fazla malumat, enformasyon var. Elimizde telefon geri zekalı üzere dolaşıyoruz. Çağımızın dünyasında kitap dinlemek de yer edindi. Kitap dinleme de üzerine düşünülmesi gereken bir şey. Kitap seslendiren biri olarak kitap dinleyen kişi ile arkadaş olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Z nesli eleştirisi: Türkiye’de itaat etmek istemiyor fakat…

Türkiye’de ve dünyada Z nesli araştırmaları yapıldığını söyleyen Bayülgen, “Türkiye’de Z nesli, mesela Londra’ya kapağı atmak istiyor. Londra’ya gitmesinin niçini Türkiye’den şad olmaması. Türkiye’de itaat etmek istemiyor ancak Londra ya da öbür bir yere giderse orada itaat etmeye hazır” biçiminde konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.