Murda’nın yurt dışı yasağı kaldırıldı

miRBey

Aktif Üye
Murda’nın yurt dışı yasağı kaldırıldı
Uyuşturucu husus kullandırmaya özendirmek‘ cürmünden hakkında 10 yıla kadar mahpus istemiyle dava açılan ‘Murda’ lakaplı müzikçi Lider Doğan, savunmasını yaptı ve yurt dışı yasağı kaldırıldı.

Daha evvel savcılığa çıkarılan Başkan Doğan, yurt dışına çıkış yasağı konularak hür bırakılmıştı.

Murda savcılığa verdiği tabirinde, “İki tane ‘Duman’ isimli müziğim var. Türkiye’de söylemiş olduğim ‘Duman’ isimli müziğim, suçlamanın olduğu müziğim değil. ‘Pahalı’ ve ‘Eh Baba’ müzikleri da benim. Hollanda’da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu unsurların kullanması hür. O yüzden burada bu biçimde olduğunu düşünmedim. Rap müzikleri sokak jargonuna yakındır. Ortada hayli ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek niyetiyle söylenmiş değildir” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlanan soruşturma kararında ‘Uyuşturucu unsur kullandırmaya özendirmek’ hatasından dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamede, müzikçinin ‘Duman’, ‘Pahalı’ ve ‘Eh Baba’ isimli müziklerinde yer alan kimi sözlerin uyuşturucu yahut uyarıcı unsur kullanmasını özendirdiği ileri sürülmüştü. İddianamede, Lider Doğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun 190/2 hususu uyarınca ‘uyuşturucu husus kullandırmaya özendirmek’ hatasından 5 yıldan 10 yıla kadar mahpusu talep edilmişti.

Lider Doğan’ın geçtiğimiz günlerde duruşmaya çıkarak savunmasını yaptığı öğrenildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Başkan Doğan’ın savunmasında suçlamaları reddettiği ve talebi üzerine hakkındaki yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Doğan hakkındaki dava, ileri bir tarihe ertelendi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.