Meskende sıhhat hizmetinden yararlanan 79 yaşındaki hastadan doktora ‘cümbüşlü’ teşekkür

miRBey

Aktif Üye
Meskende sıhhat hizmetinden yararlanan 79 yaşındaki hastadan doktora ‘cümbüşlü’ teşekkür
Toplumsal sorumluluk projeleriyle ömrü kolaylaştıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, muhtaçlıklarını tek başına karşılayamayan 65 yaş ve üstü yaşlı, engelli ve dar gelirli vatandaşlara yönelik dayanaklarını sürdürüyor. Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı uyumuyla 17 ilçeye meskende bakım ve sıhhat hizmeti götüren belediye, yardım talebinde bulunan vatandaşlarını yalnız bırakmıyor.

17 ilçede toplamda 1100 engelli ve yaşlıyı haftalık ve aylık dönemlerle konutlarında ziyaret eden gruplar, bakılırsavlerini titizlikle yerine getiriyor. Konutta sıhhat hizmetine gereksinim duyan hastaları muhakkak dönemlerle meskenlerinde ziyaret eden tabip ve hemşireler, genel denetimlerini yapıp ilaçlı tedavi sürecini takip ediyor.

‘Çarşamba’yı Sel Aldı’yı seslendirdi

Meskende Bakım ve Sıhhat Hizmetleri Birimi’nde bakılırsavli hekim ve hemşire, İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan yüksek tansiyon ve şeker hastası Sabriye Kolukısa’yı meskeninde ziyaret etti. Ziyarette sıhhat durumu hakkında bilgi alıp, tansiyon ve şeker ölçümü yaptı. Kullandığı ilaçları denetim ederek dozunu ayarladı.

Sıhhat denetiminin akabinde tabip ve hemşireye teşekkür etmek isteyen Sabriye Kolukısa, yıllardır çaldığı cümbüşünü eline alarak türkü söylemiş oldu. Gruplara küçük bir konser verip, Samsun’un sevilen türküsü ‘Çarşamba’yı Sel Aldı’yı seslendirdi. Verilen hizmet niçiniyle dua etti.

Şeker hastası bayanı alkışlayan meskende sıhhat grubu de, bir daha geleceklerini belirterek meskenden ayrıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.