Marketlerdeki fiyata kızdı, 20 dönümlük zerzevat tarlasını vatandaşlara fiyatsız açtı

miRBey

Aktif Üye
Marketlerdeki fiyata kızdı, 20 dönümlük zerzevat tarlasını vatandaşlara fiyatsız açtı
Elazığ merkeze bağlı Salkaya köyünde çiftçilik yapan 66 yaşındaki Fethi Çakmak, Elazığ- Pertek yolu kenarında 20 dönüm alan üzerine zerzevat ekti.

Birinci hasadını müşterilerine uygun fiyata satan Çakmak, bilhassa marketlerde artan fahiş fiyatlardan dolayı tarlasını fiyatsız bir biçimde vatandaşlara açtı.

15 ile 20 bin TL fiyatında 7 ton sebzeyi vatandaşlara dağıtmaya başlayan Çakmak, bunu bir gelenek haline getirerek gereksinim sahibi ailelere de ulaşabildiğini belirtti.

Vatandaşlar ise kendi bahçesi üzere istediği kadar taze sebzeyi kolundan kopararak fiyatsız bir biçimde topluyor. Tarlasında hala tonlarca zerzevat olduğunu lisana getiren Çakmak, muhtaçlık sahibi herkesi beklediğini söylemiş oldu.

‘Hayır için satmıyorum, toplayıp afiyetle yesinler’

7 tona yakın eserden yaklaşık 20 bin TL kazanabileceği yerde hayır yapmaya karar verdiğini tabir eden 66 yaşındaki çiftçi Fethi Çakmak, “Halkın faydasına yapmış olduğumuz bir iş. Şimdiye kadar parayla zerzevatları toplayan halkımıza, katkımız olsun diye para almadan Elazığ halkını toplamalarını duyurduk, duyuruyoruz. Muhtaçlığı olan şahıslar gelsin, toplasın ve götürsün. Biber, domates, patlıcan var. Gelip istedikleri kadar toplayabilir ve fiyatsız bir biçimde götürebilirler. Devir sonu olduğu için şimdiye kadar parayla aldılar bundan daha sonra da ücretsiz olarak helal güzel olsun. Yaklaşık 5 ton patlıcan, 3 ton biber var. Bunları toplamış olsam bugünkü fiyatı 15 ile 20 bin TL’yi bulur. Lakin hayır için satmıyorum, bütün halka parasız toplamalarını söylüyorum. Toplayıp afiyetle yesinler” dedi.

Vatandaşlardan Salih Aslan, “Her şey parasız. Biber, patlıcan, domates ve ne var ise hepsini ücretsiz verdi. Allah, razı olsun. Kendimize topladığımız üzere eşe dosta da topladık. Pazarda bunları almış olsam 150-200 TL’den aşağı alamazdım. Ayrıyeten pazardaki mal bu kadar kaliteli de değil. Elimizle toplamak da apayrı oluyor. Ağabeyimiz, çektiği emeğin son basamağını millete bu biçimde dağıtarak hayır yapıyor” dedi.

Babasıyla birlikte zerzevat toplamaya gelen Elif Abay,Burada biber, patlıcan topluyorum ve domates toplayacağım. Dedem, babam, küçük kardeşim ve iki kuzenimle geldik. Fethi Dayı’nın yanına geldik ve eserler parasız. Tarla epey hoş, beğendik” diye konuştu.

Elazığ’da her bölümden vatandaşın tarlaya gelip fiyatsız bir biçimde eser alabildiğini lisana getiren vatandaşlardan Alaattin Eken ise, bu biçimde bir hayra vesile olan çiftçiye teşekkür ederek memnuniyetini lisana getirdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.