Mansur Yavaş: Belediyenin öteki işlerini bir kenara bıraktık, önceliğimiz öğrencilerimiz

miRBey

Aktif Üye
Mansur Yavaş: Belediyenin öteki işlerini bir kenara bıraktık, önceliğimiz öğrencilerimiz
Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, öğrenci dostu uygulamalarına sürat kesmeden devam ediyor. Yavaş, “Üniversite Ankara’da okunur” davetinin akabinde üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen öğrencilerin en temel gereksinimlerinin başında yer alan barınma meselesini da çözmek için Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarını seferber etti.

Ankara’ya üniversite okumak için gelen fakat kalacak yer sorunu yaşayan öğrencilerle kayıt süreçlerinin yapıldığı Konferans Salonu’nda bir ortaya gelen Yavaş, “İnşallah kimseyi açıkta bırakmayacağız. Belediyenin öteki işlerini bir kenara bıraktık önceliğimiz öğrencilerimiz” dedi.

3 günde 6 binden çok müracaat

Süreksiz konaklama süreçleri Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı’nın uyumunda yürütülürken, 3 günde 6 binden çok müracaat yapıldı. Gelen ağır talep üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ’de karşıladığı biroldukça öğrencinin haricinde Başşehir 153 üzerinden müracaatta bulunarak Ankara’ya gelen öğrencileri Konferans Salonu’nda ağırlayarak kayıt süreçlerini yapıyor. Başkent’teki tarihi ve kültürel yerler başta olmak üzere ulaşım hakkında bilgilendirilen öğrenciler; Şefkat Konutları, kiralanan otel ve yurtlara Büyükşehir Belediyesinin araçlarıyla gdolayılerek yerleştiriliyor.

‘ABB artık sizin anne babanız’

Konferans Salonu’nda öğrenci ve velilerle sohbet eden Yavaş, okumaya gelen ve barınma sorunu olan öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara’daki bütün oteller, yurtlar yahut yurt olabilecek yerlerin hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemizin elinde olan yerleri de tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah kimseyi açıkta bırakmayacağız. Gençlerimizle bundan daha sonra da irtibatta olmaya devam edeceğiz. Zira belediye bir kentin hem annesi tıpkı vakitte babasıdır. Anne ve babalarınız bizlere emanet etti sizleri. Bundan daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de sizin anne ve babanızdır. Yalnızca yurt, barınma sorunu değil bundan daha sonra eğitim ömrünüzde da rastgele bir problem yaşarsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz. Biz ergenlerden yalnızca muvaffakiyet bekliyoruz. Sorun giderilinceye kadar çocuklarımızın sorunlarıyla ilgileneceğiz. Buradaki hiç bir arkadaşımız öbür işle ilgilenmiyor. Belediyenin öbür işlerini bir kenara bıraktık önceliğimiz öğrencilerimiz.”

‘İlk kere bir devlet dairesinde insan muamelesi gördüm’

Büyükşehir Belediyesinin konut sahipliğinde birfazlaca gereksinimi giderilen öğrenci ve veliler, barınma meselesinin çözülmesi niçiniyle memnuniyetlerini lisana getirdi.

Bin 500’ün üzerinde öğrenci yurt ve otellere yerleştirilirken, süreksiz barınma problemini tahlile kavuşturan Umut Topal, Büyükşehir Belediyesi’ne şu sözlerle teşekkür etti:

“20 yıllık hayatımda bir devlet dairesinde birinci kere insan muamelesi gördüm. Bize, yurtlarımız çabucak hemen hazır değil diyebilirlerdi lakin mağdur etmemek için otele bile yerleştiriyorlar. Karnınız açsa sıcak çorba ikram ediyorlar. Bura olmasaydı seçeneğim okulumu dondurmaktı, öbür seçeneğim yoktu.”

Bir öteki öğrenci Şule Çakar ise “Burayı Mansur Yavaş’ın Twitter’ından gördüm. Çok sıradan ve kolay ilerleyen bir müddetçti, fazlaca yardımcı oldular.” -Sami Çakar: “Ben epey şaşırdım açıkçası. Geldim, yemek var, simit ikramı var, çay ikramı var. Bir de yurt da garanti dendi. Mansur Yavaş’tan Allah razı olsun.” -Enes Coşar: “Burada fazlaca hoş karşılandım. Ülkemde birinci kere kendimi kıymetli hissettim. Burada ilgi alaka süper… Burası olmasaydı, gitmeyecektim zira öteki bir imkanım yok, kalacak yerim yoktu” dedi.

Ankara'ya gelen gözümüzden kıymetli 728 öğrenciyi iki günde yurtlarımıza yerleştirdik, binlerce evladımız daha yerleşecek.

Kendinizi evinizde hissetmeniz için bütün mesai arkadaşlarımızla sizlere hizmet etmeye hazırız.

Ailelerimizin gözü arkada kalmasın, biz burada olacağız. pic.twitter.com/eIS5XPHzc0

— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) September 25, 2021
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.