La Casa De Papel’in Lizbon’u Martinez: Annemin favori dizisi ‘Fatmagül’ün Kabahati Ne?’

miRBey

Aktif Üye
La Casa De Papel’in Lizbon’u Martinez: Annemin favori dizisi ‘Fatmagül’ün Kabahati Ne?’
Belgeselci, muharrir Metin Yeğin’in sinema sineması Grev’de dünyaca ünlü La Casa de Papel dizisinin başrol oyuncularından Itziar Ituno Martinez rol aldı. Martinez, sinemanın İstanbul’daki ön gösterimine katıldı.

Snob Magazin’e konuşan ünlü oyuncu, “Dizide siz İstanbul olur muydunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Evet, epey isterdim. Zira bu kenti epey seviyorum. Hatta şu biçimde bir şey bile olurdu; bir yandan daha Avrupai, bir yandan da Doğulu… Yani bu iki konseptle ilgili gereç veren tarafım var. Güzel olurdu.”

‘Annem birfazlaca Türk dizisini izliyor’

Martinez, annesinin İspanya’da ‘Fatmagül’ün Hatası Ne?’ dizisini severek izlediğini söylemiş oldu:

“Annem birfazlaca Türk dizisini izliyor. Türk dizilerinin pek hastası. Bu dizilerin birçoklarında oldukça dramatik temalar var. Sanırım o drama insanları epey fazla çekiyor. Saplantılı bir biçimde izleniyor. Gördüklerimin birçoklarında maço ya da soyluluğa özendiren öğeler var. Kendi gayretinde feminist bir bayanım lakin bir daha de ben de izlediğimde bakakalıyorum.”

Itziar Ituno Martinez, Grev sinemasında rol alma sebebini şu biçimde deklare etti:

“Gazeteci arkadaşım Orsola Casagrande aracılığıyla rol teklifi ulaştı. O beni Türkiye’deki bu takımla bağlantıya geçirdi. Çekimler iki gün sürdü. Sinema, Bask bölgesindeki Baigorri’de çekildi. Metin Yeğin’in direktörlüğü, bu öyküdeki birtakım şeyleri inanılmaz hoş gösterdi.”

Sinema, 1910 yılının Osmanlı İmparatorluğu’nda, Bursa’da ipek personelliği yapan bayan emekçilerin direnişinin, bütün dünya ile iç içe geçen kurmaca hikayesini anlatıyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.