‘kimi vakit birkaç yudum, kimi vakit tamamı’: Toplumsal medya fenomeni, sıhhat için regl kanını içtiğini anlattı

miRBey

Aktif Üye
‘kimi vakit birkaç yudum, kimi vakit tamamı’: Toplumsal medya fenomeni, sıhhat için regl kanını içtiğini anlattı
Instagram’da 23 bine, TikTok’ta da 13 bine yakın takipçisi olan 30 yaşındaki Jasmine Alicia Carter, “Regl kanınızın ilaçtan farkı yok” diyerek emelini şöyleki açıklıyor: Regl döngüsünde yatan kutsallığı anlamak ve onu geri almak için bayanlara yardımcı olmak.

Bayanlara tarih boyunca regl devirlerinden utanmalarının öğretildiğini söyleyen Carter tampon ve pedlerin ‘hanımın kanını saklamak ve reglin olağan işleyişini de bozmak için kimyasallar içerdiğini sav ediyor. Tersine regl kanında bayanların gereksinim duydukları tüm besleyicilerin olduğunu öne süren Carter, News Dog Media sitesine verdiği demeçte regl olduğu devirde tuvalette çömelip menstrual kapını çıkardığını ve bu kapta biriken kanı içtiğini anlattı.

Vücuduyla irtibatının fazlaca yeterli olduğunu söyleyen Carter gereksinimine bakılırsa kimi vakit birkaç yudum aldığını, kimi vakit de biriken kanın tümünü içtiğini söylemiş oldu.

Woman claims drinking menstrual blood improves her health https://t.co/6oQ6waEfgM pic.twitter.com/RP00YeHSE6

— New York Post (@nypost) January 24, 2022

Carter’ın regl kanında bulunduğunu savunduğu besleyici unsurlar içinde da protein, demir, bakır, selenyum. Regl kanındaki besin hususlarının kişinin sıhhatiyle da bağlı olduğunu argüman eden Carter, “Örneğin her gün ziyanlı şeyler yerseniz regl kanının o kadar da uygun olmayacaktır” dedi.

Regl kanını içmenin yanı sıra bu kandan yüz maskesi yaptığını da anlatan Carter, “Hiç önemli cilt meseleleri yaşamadım lakin bu maskeler yardımıyla cildimin en âlâ halinde olduğunu hissediyorum” tabirini kullandı.

Bilim ise Carter’ın görüşlerini desteklemiyor. Cosmopolitan mecmuasına konuşan dermatolog Jennifer Vickers regl kanının cilde faydalı kimi özellikleri olduğu söylense de maske olarak kullanılmasının hiç bir bilimsel desteği olmadığının altını çizdi.

Mother reveals drinking menstrual blood is the secret to wellbeing https://t.co/eu1vmTpovs

— Daily Mail Online (@MailOnline) January 24, 2022
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.