Kargosunu geç getirdiğini öne sürerek çalışanın vefatına sebep olan sanığın cezası belirli oldu

miRBey

Aktif Üye
Kargosunu geç getirdiğini öne sürerek çalışanın vefatına sebep olan sanığın cezası belirli oldu
İstanbul’da, Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tayfun Şahin ile avukatları katıldı. Duruşmada, hayatını kaybeden Mehmet Ali İbin’in kardeşleri ile avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada son savunmasını yapan sanık Şahin, hayli üzgün ve pişman olduğunu söz ederek, şunları söylemiş oldu:

“Bu yaşanan olay her insanın başına gelebilecek bir olaydır. Ben bir reaksiyon gösterdim. İnkar etmiyorum. Ben maktulü yalnızca üzerime gelince itekledim. Vurmuş değilim. Ben 28 yaşında bir gencim. bu biçimde bir olay için nitekim epeyce üzgünüm. Ben makûs bir insan değilim. Olayın yaşandığı yer, iş yerimin bir üst sokağıdır. Ben de kuryecilik yapıyorum. Ben de çiğ köfte dağıtıyorum. Evlilik arifesindeyim. Nişanlım var. 2 yıldır evliliğimi erteliyorum. Güç durumdayım. Bu yaşımda saçım bembeyaz oldu. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum.”

Sanık avukatı İbrahim Metinoğlu, müvekkilinin olay yerine kargosunu almaya gittiğini kaydederek, “Rastgele bir öfke nöbeti yoktur. Maktul müvekkilimi olay yerine çağırmıştır. Birinci celsede müdahil taraf kargoyu alıp mahkeme huzuruna getirdi. Kargonun normalinde müvekkilimde olması gerekir. Fakat katılan taraf getirdi. Kargo verilmiş olsaydı bu hadise meydana gelmeyecekti. Çekişme sırasında maktul yere düşmüş ve sonrasındasında vefat etmiştir” diye konuştu.

Mehmet Ali İbin’in ailesinin avukatı Cihan Barış Kaçar, olayın oluş usulü prestijiyle aksiyonun “kasten öldürme” hatasını oluşturduğunu belirterek, sanığın bu kabahatten cezalandırılmasını talep etti.

Son kelamı sorulan sanık Tayfun Şahin, “Sahiden epeyce üzgünüm” dedi.

Davaya ait sonucunı açıklayan mahkeme heyeti. sanık Tayfun Şahin’i “kasten yaralama kararı mevte niye olma” hatasından 8 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırdı.

Sanık Şahin’in tutukluluk halinin de devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, ölen Mehmet Ali İbin’in ailesi tarafınca mahkemeye getirilen olaya husus kargonun da emanete alınarak karar katılaştığında kargo firmasına iade edilmesine karar verdi.

Öte yandan mahkemenin oy oldukcaluğu ile aldığı karara karşı üye hakim Halis Gümüşoğlu muhalefet şerhi koydu.

Gümüşoğlu, karşı oy yazısında, olayda birinci haksız hareketin maktul ya da sanıktan geldiği konusunda kesin bir saptama yapılamadığı nedeni öne sürülerek sanığın cezasında haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini belirtti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.