Kaporta ustası, eskici pazarından aldığı tablodaki saç telinin Van Gogh’a ilişkin olduğunu sav etti

miRBey

Aktif Üye
Kaporta ustası, eskici pazarından aldığı tablodaki saç telinin Van Gogh’a ilişkin olduğunu sav etti
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir Fransız arkadaşından koleksiyon olarak tablo alan kaporta ustası Yavuz Öztürk, elinde bulunan tabloların Hollandalı ressam Vincent Van Gogh‘a ilişkin olduğunu savundu.

Van Gogh’a ilişkin olduğunu düşündüğü tablodaki saç telinin de ünlü ressama ilişkin olduğunu öne süren Öztürk, tabloların gerçek kıymetlerini öğrenmek istediğini söylemiş oldu.

Uzun yıllar İstanbul Maslak Oto endüstrisinde kaporta işi yapan Öztürk, tabloları Fatih Müzayede açık artırmalarında ve eskici pazarında bulunan Fransız bir arkadaşından aldığını söylemiş oldu.

Öztürk, “Bu tabloda uzun vakit araştırdığımda bâtın imzalar olan, Philippe Marbeau (1807-1861 ve Van Gogh) olduğunu gördüm. Birtakım tabloların 1860’lı senelera ilişkin olduğunu ve yağlı boyanın üzerinde saç teli olduğunu gorebiliyoruz. Öbür tablo, Napolyon’un bayanına yaptığı sanılan sulu boya; ardında imzası var. Bu tablo Lille müzelerinde şu anda bulunuyor, lakin ben bendeki tablonun gerçek olduğu savunuyorum” diye konuştu.

‘6 tabloya 450 bin dolar teklif ettiler’

İnternet üzerinden yağlı boya fotoğraflarını araştırmayı fazlaca sevdiğini söyleyen Öztürk, ”Dünyada ve Türkiye’de birinci kez bu tablolar benim elime geçti. Ben bunların gerçek pahalarını öğrenmek istiyorum. Bunlar şu an gizli hazine üzere bir şey. Ayrıyeten İstanbul’da bir koleksiyoncu arkadaştan aldığım 6 tablo için 450 bin dolar teklif verdiler. Tabloların kime ilişkin olduklarını ve gerçek kıymetini öğrenmeden vermek istemiyorum” dedi.

37 yıl süren hayatı boyunca sırf bir tablo satabilmiş olan 1853 doğumlu Van Gogh’un yapıtları, bugün dünyanın en kıymetli tabloları içinde yer alıyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.