Japonya’da ayı akınlarına karşı rock müzik müziği

miRBey

Aktif Üye
Japonya’da ayı akınlarına karşı rock müzik müziği
Ayıların Japonya genelinde yaygın olduğu, girdikleri yerleşim yerlerinde, bilhassa kasabalarda, bölge sakinlerinin vefatıyla sonuçlanan taarruzlar gerçekleştirdiği biliniyor.

Japonya’nın kuzeyindeki kırsal kesimde ayı sayısındaki artış, yeni bir tedbire sebep oldu. Iwate eyalet hükümeti, bölge genelinde denenecek bir rock müziği çıkarmaya karar verdi.

‘Roar, roar, roar!’ Japan rolls out rock music against bear attacks https://t.co/SoJ0I5zTg9

— The Guardian (@guardian) September 30, 2021

‘Yavru ayıların şirin olduğunu mu düşünüyorsun?’

“Yani yavru ayıların sempatik olduğunu mu düşünüyorsun?” diye başlayan müzik kelamları, “Bu saf niyet usulünü bir kenara bırakın! O yavrunun yanında bir ebeveyn ayı var ve birdenbire sana saldıracak” diye devam ediyor.

‘Ölü taklidi yapmak işe yaramaz’

Bölge sakini iki seksenli rockçı tarafınca yazılan ve seslendirilen müzikte “Asla gerini dönüp kaçma” ve “Ölü taklidi yapmaya çalışmak işe yaramaz” üzere hücumlara karşı tavsiyeler yer alıyor.

69 yaşındaki müzikçi Yuuzen Taguchi, bir tarlanın yakınında bir ayıyla karşılaştığında bu biçimde bir müziğin öğretici olacağı fikrinin aklına geldiğini söylemiş oldu. AFP’ye verdiği demeçte Taguchi, “Bir ayının önünüze çıkması nitekim çok korkutucu” dedi.

‘Arkanı dönme ve yavaşça geri çekil’

Çocukken ayı atakları konusunda kendisine verilen tavsiyelerden bahseden Tugachi, şu tabirleri kullandı:

“Kaçmak istiyorum lakin büyükannem ve büyükbabam yıllar evvel bana ‘bir ayıyla karşılaşırsan gerini dönme ve yavaşça geri çekil’ demişlerdi. Çocukken ayılarla bir ortada yaşamaktan ötürü kelam konusu kırsal bilgi bana öğretildi.”

Öte yandan, Iwate vilayetinde 2017 yılında 700’den 2020’de 3 bin 300’den çok ayı görüldüğü bildirildi.

Yetkililer, yol kenarındaki alışveriş merkezlerinde çalınacak olan müziğin insanlara ayı akınlarına karşı nasıl inançta kalınacağını öğreteceğini umuyor.

61 yaşındaki kelam muharriri Kaoru Toudou, kelam konusu şarkıyı aslında bir blues kesimi olarak kaleme aldığını belirtti. Fakat Toudou, son 50 yıldır kümelerde çalan Taguchi’nin vokallerini eklemesiyle müziğin yüksek tempoda bir rock kaydına dönüştüğünü lisana getirdi.

Toudou, “Ayıların ürkek yaratıklar olduğu söylenir, bu yüzden dışarıda çalan şarkıyı duyan bir ayının kaçacağını düşünüyorum. Rock’n roll’un gücü bu!” diye konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.