İzmir’de denizin rengi yeşile döndü: Yüzey ‘deniz marulu’ ile kaplandı

miRBey

Aktif Üye
İzmir’de denizin rengi yeşile döndü: Yüzey ‘deniz marulu’ ile kaplandı
Bostanlı kıyısına yürüyüş ve spor için gelenler, denizdeki yeşil renkli yosunları fark etti. Birtakım vatandaşlar yosunların müsilaj olduğunu düşünürken, unsurun ‘deniz marulu’ olarak da bilinen ‘ulva lactuca’ olduğu anlaşıldı.

İhbar üzerine belediye grupları, kıyıda paklık çalışmaları yaptı. Bölgede geçen senelerda da birebir imgeler meydana gelmişti.

Demirören Haber Ajansı’nın haberine nazaran yürüyüş için kıyıya gelen Koral Özdemir,Müsilaj hadisesinin akabinde hepimiz tedirginiz. Birinci gördüğümde de müsilaj olabilir mi diye aklımdan geçirdim. daha sonrasında deniz marulu olduğunu öğrendim. Çok etkileyici ve beğenilen olmayan bir görünümü var” dedi.

‘Müsilaja benziyor’

Deniz marullarının en kısa müddette temizlenmesi gerektiğini belirten İhsan Hacıoğlu “Çevresel olarak beğenilen bir durum değil. Orta ara bunu yaşıyoruz. Müsilaja benziyor” diye konuştu.

Karşılaştığı görüntü karşısında pek üzüldüğünün altını çizen Zarife Ok da “Pandemiden daha sonra birinci defa kıyıya geldim. Görüntüyü görür görmez fazlaca şaşırdım. Çok farklı bir imaj var” halinde konuştu

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.