İzlediği çizgi sinemalardan etkilendi, 700 bin TL harcayarak ‘School Bus’ yaptı: Dünya cinsine çıkacak

miRBey

Aktif Üye
İzlediği çizgi sinemalardan etkilendi, 700 bin TL harcayarak ‘School Bus’ yaptı: Dünya cinsine çıkacak
İzlediği çizgi sinemalardan etkilenerek kendine 700 bin TL pahasında okul otobüsü yaptıran Samsunlu Kadir Mert, çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Otobüsün içini karavana çeviren Kadir Mert, konakladığı yerlerde sarı renkteki otobüsü insanların ilgi odağı oluyor.

Otobüsü ile Atakum kıyısında konaklayan Mert, insanların ağır ilgisinden dolayı hayli mutlu olduğunu söylemiş oldu.

‘Çocukluk hayalimdi’

Otobüse hayran kaldığını belirten Emriye Küçük Ergen, “Çok hoş buldum. Ben toplumsal medyada görüyordum. Gerçeğini görür görmez de epey memnun oldum. Kendi arabammış üzere hayli memnun oldum. O toplumsal medyada gördüklerimin epey daha haricinde ve bayıldım” halinde konuştu.
© İHA

Otobüsün üretim sürecini anlatan Kadir Mert, şunları söylemiş oldu:

“Bu aracın bütün çocukların hayali olduğunu düşünüyorum. School Bus’ı aslına bakarsan çizgi sinemalarda görüyordum. Bu benim epeyce hoşuma giden bir araçtı. Oyuncaklarını daima kendime alırdım. çabucak sonrasındasında bu aracım konutum bulunmasına dair çocukluk planlarım vardı. Bunu gerçekleştirme 15 -20 yıl kadar bir müddetç aldı. ömrümden son derece mutluyum. Yaklaşık 7 ay evvel ben otobüsü hurda halinde satın aldım. Motoru, tekeri, şanzımanına kadar bildiğiniz tüm modüllerin yenilenmesini gerçekleştirdim. 5 ay ortasında aracı ayağa kaldırdım. Toplamda 700 bin TL kadar bir sayı harcadım. Bunun 400 bin TL’si aracın motoru, lastikleri üzere modüllerine gitti. Geri kalan masrafım ise ortasındaki hayat alanıyla ilgili modüllere gitti.”

‘Evim ve otomobilim bir okul otobüsü oldu’

Dünya tipine çıkmak istediği söz eden Mert, şu biçimde devam etti:

“Evim ve otomobilim bu okul otobüsü oldu. Öteki bir şeye gereksinimim yok. Dünya tipi niyetim var. Olağanda Nepal’de yamaç paraşütü eğitmeni olduğum için orada çalışmalarım mevcut. Araçla birlikte 6 bin kilometrelik yolu gideceğim. Öncelikle 1 sene kadar Türkiye’de testlerini gerçekleştireceğim. Dün gece Samsun Atakum kıyısında konakladım. Uykuya dalmam gece 04.00’ü buldu. Daima beşerler geliyordu. ‘İçine girebilir miyiz, bakabilir miyiz’ diyorlar. Her gelenin baya bir güzeline gidiyor. Sohbet ediyoruz, kahve ikram veriyorum.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.