İnsan yapımı: Haftanın resimleri KW 26

Draqon

Aktif Üye

1. İnsan yapımı: Haftanın resimleri KW 26

İster bir bina, ister bir köprü veya bir projektör sistemi olsun – hepsi, birlikte tamamlanmış yapıyı veya onun bir parçasını oluşturan birçok küçük ve büyük bireysel parçadan oluşur. Bunların hepsi insanlar tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Galeri fotoğrafçılarımız mimariyi ve onun bölümlerini ilginç bir şekilde sahneye koyar ve bizi hem gündelik hem de özel olana yaklaştırır.

Reklamcılık

Köprü

Köprü iskeleleri

Köprü

(Resim: metapiks)

Bu alıntı bir alıntıdır Köprü by metapix, Polaroid çerçevesi sayesinde geçmiş günlerden bir anlık fotoğraf gibi görünüyor. Beyaz sütun ve ondan uzanan kablolar ve payandalar mavi arka planda göze çarpıyor. Yapı daha çok arp'a benziyor. Arka planın parlaklığındaki hafif düşüş kompozisyona biraz çeşitlilik katıyor.

Kapı

Kapı

(Görsel: Stephan Gläser)

Kapı Stephan Gläser'in bize yazdığı gibi anlık bir görüntüydü. Perdenin yarattığı ve evdeki ışıkla kontrast oluşturan dağınık ışık, sahnenin bir korku filminden fırlamış gibi görünmesini sağlıyor. Yenileme ve biraz daha eski kapı kolu da bu havaya katkıda bulunuyor.

okul

okul

(Resim: Papyon)

“Yerel fotoğrafçılık kulübünün bir üyesi olarak, bu yıl kendime küçük kasabada ilginç mimari fotoğraflar çekme görevini verdim. Bir okul merkezi cephesinin bu fotoğrafı böyle ortaya çıktı. Özellikle yatay çizgilerin yuvarlak çatı çizgisi ve pencereyle oluşturduğu yüksek kontrasttan etkilendim,” diye yazdı Hansjörg Eger (Bowtie) fotoğrafı hakkında okul ve böylece onun resmini seçmemizin nedenlerini de açıklıyor.

Duvar:E

Duvar:E

(Resim: Joachim Kiner)

KAYIT Duvar:E Joachim Kiner tarafından 2024 yılının Nisan ayı sonunda Kuzey İngiltere, Galler ve Man Adası'nı kapsayan bir gezi sırasında yaratıldı.

“Heysham (İngiltere) ve Douglas (Man Adası) arasında sefer yapan feribotun güvertesini ve projektörlerini gösteriyor. Dairesel, parlayan 'gözleri' olan iki projektör, bana hemen 'No. 5 Lives' ve 'Wall:E' filmlerinin başkahramanlarını hatırlattı. 'No. 5 Lives'ın aksine, 'Wall:E' 'Pixar' evreninden tamamen animasyonlu bir film ve bu da -ve bu filmi bu kadar sevimli ve izlenmeye değer kılan şey- ilk 40 dakikada neredeyse hiç dil kullanılmadan geçiyor,” diyor fotoğrafın ardındaki niyeti hakkında.

“Dans Eden Kuleler”, Hamburg

“Dans Eden Kuleler”, Hamburg

(Görsel: HarryRS)

“Dans Eden Kuleler”, Hamburg HarryRS tarafından yapılan fotoğraf, ilginç mimariyi fotoğrafçının iyi bir görüntü fikriyle birleştiriyor. “Cam ve çelikten yapılmış çarpıcı şekilde eğimli cepheye sahip iki yüksek bina, Reeperbahn'ın başlangıcında çarpıcı bir motif oluşturuyor – çeşitli açılardan fotoğraf çekmek için ideal. Her geçtiğimde, farklı perspektiflerden birkaç kare çekmek zorunda hissettim. Ve bu fotoğraf bunlardan biri – veya sonucu -” diye yazdı bize.

Kalkış için hazır

Kalkış için hazır

(Görsel: Martin_nitraM)

Resimdeki bina Kalkış için hazır Martin Schwartz'ın (Martin_nitraM) ilk bakışta bir köpek balığı veya balinanın ağzı gibi görünüyor. Mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanan Valensiya'nın opera ve kültür merkezi olan “Palau de les Arts Reina Sofía”yı görebilirsiniz. Beyaz cephesi ve kavisli hatlarıyla Sidney'deki ünlü opera binasını biraz andırıyor. Simetri, kompozisyona dikkat çeken bir diğer faktör.

“Nisan ayındaki ziyaretimde nihayet fotoğraf turuna çıkacak zamanım ve fotoğraf makinem yanımda oldu. Palau de les Arts harika bir konu. “Kalkışa Hazır” başlığını seçtim çünkü bu açıdan bakıldığında, Ucu ve kanatlarıyla bina bana bir uçağı veya uzay gemisini hatırlatıyor Perspektif, simetri ve siyah-beyaz, binanın soyut ve dolayısıyla ilginç görünmesini amaçlıyor, böylece sadece “sadece” bir binayı göstermez, diyor. Yaratılış.

Metro girişi

Metro girişi

(Resim: Wolfgang Görgen)

Açık ve koyu arasındaki kontrast fotoğrafın en dikkat çekici özelliğidir Metro girişi Wolfgang Görgen tarafından. Bisikletliler ve arabalar şehrin yüzeyindeki koşuşturmayı simgelerken, insanlar ne gün ışığının ne de temiz havanın olduğu yerin altına iniyorlar. Yan yana var olan ve ancak bu girişlerde birleşen iki dünya.

Bu haftanın tüm resimlerini yine genel bakışta bulabilirsiniz:

Cumartesi: Köprü

HONOR Magic5 Pro | 7,6 mm | 50 | f/1,6 | 1/5615sn
(Görsel: metapix)

(cbr)