‘Hosteslik’ vaadiyle çıplak fotoğraf tuzağı

miRBey

Aktif Üye
‘Hosteslik’ vaadiyle çıplak fotoğraf tuzağı
İstanbul’da yaşayan 21 yaşındaki B.E. isimli bayan, 2018 yılında özel bir üniversitenin Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü’nden mezun oldu. İş aramaya başlayan B.E, bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı U.Ç.’ye kabin memuru olmak istediğini söylemiş oldu.

‘Vücut kitle indeksi’ palavrası

Özel bir havayolu firmasında kabin memuru olarak çalıştığını söyleyen U.Ç., B.E’ye iş başvurusu için iç çamaşırlı görüntü ve fotoğraflarının olması gerektiğini, bunlarla beden kitle indeksini belirleyeceklerini, bu türlü kabin vazifelisi olarak çalışmaya uygun olup olmadığının değerlendirileceğini söylemiş oldu.

Genç bayandan çıplak fotoğraf ve görüntüleri göndermesini istedi. B.E.’nin bu talebini reddetmesi üzerine, tekraren kere genç hanımı arayarak çıplak fotoğraflarını göndermesi için ikna etmeye çalıştı.

3 yıla kadar mahpus istemi

Sanığın aramalarından rahatsız olan B.E., savcılığa başvurarak U.Ç. hakkında cürüm duyurusunda bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca U.Ç. hakkında “cinsel taciz” kabahatinden 4 buçuk aydan 3 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, müşteki B.E. ve sanık U.Ç. katıldı.

‘Şikayetçiyim’

Müşteki B.E., bir arkadaşı aracılığıyla sanıkla tanıştığını, kendisine kabin memuru olmak istediğini dediğini, sanığın kendisinden çıplak fotoğraf ve görüntülerini göndermesi halinde beden kitle indeksinin belirleneceğini ve ona göre işe alınacağını dediğini anlattı. ondan sonrasında kendisini tekraren sefer aradığını fakat yanıt vermediğini söyleyerek, “Şikayetçiyim, cezalandırılsın” dedi.

Sanık U.Ç. savunmasında, “Ben olay tarihinde kabin memurluğu imtihanına girmiştim. Müşteki de bu işe girmek istiyordu, benimle irtibata geçti. Ben de kendisine uzunluk, kilo ve kitle indeksine ait bilgiler verdim” dedi.

3 bin lira para cezası

Mahkeme hakimi sanığa, “Bir insanın fotoğrafıyla hakikaten beden kitle indeksi ölçülür mü?” diyerek müştekiden çıplak fotoğraf isteyip istemediğini sordu. Sanık ise, “İç çamaşırlı fotoğraflarını istedim. Bu fotoğrafa bakıp kilo ve uzunluğunu değerlendirecektim. Ben yalnızca kendi göz sonucumla kendisine yardımcı olmak istedim” diyerek kendini savundu. “Hangi havayolu şirketinde çalışıyorsun?” sorusuna ise, “Ben eczacı kalfasıyım. Havayolu şirketinde çalışmıyorum” diye yanıt verdi. Sanık U.Ç. son kelamında, “Yanlış anlaşıldım. Özür diliyorum” diyerek beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, 3 yıla kadar mahpusu istenen sanık U.Ç.’yi “cinsel taciz” cürmünden 3 bin lira para cezasına çarptırdı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.