Hayek: Weinstein, Frida’nın çekimlerinde bana ‘Seni berbat görünmen için işe almadım’ diye bağırırdı

miRBey

Aktif Üye
Hayek: Weinstein, Frida’nın çekimlerinde bana ‘Seni berbat görünmen için işe almadım’ diye bağırırdı
Salma Hayek, ressam Frida Kahlo’nun hayatını husus alan ‘Frida‘ sinemasının çekimleri sırasında Harvey Weinstein‘ın kendisini aradığını ve makyajı yüzünden azarladığını söylemiş oldu.

Hayek, The Guardian gazetesine verdiği röportajda cinsel taarruzdan karar giyen üretimci Weinstein ile yaşadığı tecrübeleri anlattı.

Hayek, Weinstein’ın ‘kadınları yok edebileceği şuuruyla özgüven kazanan tek erkek olmadığını’ belirtti.

Zorbalıkla başa çıkmanın bir yolu olarak durumu normalleştirip normalleştirmediği tarafındaki soruya Hayek, “Bir dereceye kadar” karşılığını verdi.

‘niçin tek kaş ve bıyığın var?’

Hayek, “(Bana zorbalık yaptığı sırada) kendimi âlâ hissettim. Tamam, daha sonrasında sarsılır ve moralim bozulurdu lakin her şeyin bir cins çizgi sinemaya misal yanı vardı” dedi.

Ünlü aktris, Frida Kahlo’yu canlandırdığı sinemanın çekimlerinde Weinstein’ın kendisini aradığını aktararak “Beni arayıp, ‘niçin tek kaş ve bıyığın var? Seni berbat görünmen için işe almadım!’ diye bağırırdı. ‘Peki ancak Frida Kahlo’nun fotoğrafına hiç bakmadın mı?’ derdim. Birisine Cyrano de Bergerac’ı oynuyorsa ‘Burnun niçin o denli?’ denmez” sözlerini kullandı.

Salma Hayek claims Weinstein would scream: ‘I didn’t hire you to look ugly!’ https://t.co/XUWlrASQgd

— The Independent (@Independent) November 3, 2021

Kelam konusu rol, Hayek’e En Güzel Bayan Başrol Oyuncu kısmında Oscar mükafatı kazandırmıştı.

Öte yandan Hayek, 2017’de New York Times (NYT) gazetesinde kaleme aldığı makalede Weinstein’ın tacizlerini anlatmıştı.

Hayek, Weinstein’ın kendisine Robert Rodriguez, George Clooney ve Quentin Tarantino üzere beşerlerle arkadaş olduğu için saldırmadığını düşündüğünü belirtmişti.

‘Beni hiç zayıf halimle görmedi’

Röportajında buna atfen Hayek, “Ayrıyeten fazlaca kuvvetliydüm” diye konuştu.

“Yalnızca hayır demedim, ben kabullenilmesi gereken bir gücüm” diyen Hayek, şöyleki devam etti: “Beni hiç zayıf halimle görmedi. Korktuğumdan değil ancak ‘Sen görmeyeceksin’ diye. Serinkanlı sertliğimle ürkütücü olabilirim, anlatabildim mi?”

‘Zorbalık ve taciz Hollywood’da sistematik’

tıpkı vakitte Weinstein’ın kendisine zorbalık yapan ya da tacizde bulunan ‘ilk yahut son kişi olmadığını’ söyleyen Hayek, bu mevzunun Hollywood’da ‘sistematik’ olduğunu kaydetti.

Hayek, kimseye ‘kin gütmediğini’ ve ‘insanların değişebileceğine inandığını’ da kelamlarına ekledi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.