Hatay’da Sibirya su çulluğu görüntülendi: ‘Bu Türkiye’de yeni bir tür’

miRBey

Aktif Üye
Hatay’da Sibirya su çulluğu görüntülendi: ‘Bu Türkiye’de yeni bir tür’
Sibirya su çulluğunu görüntüleyen kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu, Hatay’ın dünyadaki en değerli kuş göç rotalarının üzerinde bulunduğunu söylemiş oldu.

“Türkiye’de birinci sefer gözlenen Sibirya su çulluğunu kayıt altına aldığımdan dolayı memnunluk duyuyorum” diyen Yoğurtcuoğlu, bu cinsin Türkiye’de görülen öteki yaygın su çulluğu kuş çeşidine hayli benzediğini aktardı.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Yoğurtcuoğlu, “O yüzden bugüne kadar gözümüzden kaçtığını düşünüyoruz. Öteki su çulluğu tiplerinden çok ince farklarla ayırt edilebiliyor. Kanadı altındaki barların içinde beyaz çizginin olmaması, kanadın art ucundaki çizgide de beyaz olmaması üzere özelliklerine bakarak bunun hayli ender rastlanan Sibirya su çulluğu olduğunu anlamış olduk” dedi.

“Bu, Türkiye’de yeni bir tıp. Mileyha’da 288’inci, Türkiye’de ise 493’üncü kuş cinsimiz. Türkiye’de 500’üncü kuş cinsine adım adım yaklaşıyoruz” sözünü kullanan Yoğurtcuoğlu, bu kuş çeşidinin tespiti ile Mileyha Sulak Alanı’nın epeyce pahalı ve kıymetli olduğunun bir kere kanıtlandığını lisana getirdi.

Yoğurtcuoğlu, Mileyha Sulak Alanı’nın korunmaya devam edilmesi ile yeni kuş cinslerini kayıt altına almayı sürdüreceklerine inandığını belirtti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.