Halil Sezai’den hakaret davası

miRBey

Aktif Üye
Halil Sezai’den hakaret davası
Şanlıurfa’da fırıncılık yapan Fatih Mermerdaş, geçen yıl İstanbul Tuzla’da komşusu Hüseyin Meriç’i darbeden ve 43 gün cezaevinde kaldıktan daha sonra tahliye edilen Halil Sezai hakkında toplumsal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Halil Sezai, kendisine hakaret ettiği sebebi öne sürülerek Fatih Mermerdaş’tan şikayetçi oldu.

Arabuluculuk kapsamında olan evrak üzerinde taraflar uzlaşamadı. Belgeyi inceleyen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Fatih Mermerdaş hakkında 3 aydan 2 yıla kadar mahpus cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianame kabul edildi

Halil Sezai’nin müşteki Mermerdaş’tan kendisine hakaret ettiği nedeni öne sürülerek şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, “Şüphelinin Facebook isimli toplumsal medya hesabından şikayetçiyi kastederek hakaret ettiği ve bu suretle üzerine atılı cürmü işlediği anlaşılmaktadır” sözleri kullanıldı. Hazırlanan iddianame Bakırköy 20’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafınca kabul edildi.

söylemiş olduklerinin gerisinde olduğu söyleyen Fatih Mermerdaş, Bu şahıs, babası yaşında, kendisini savunamayacak durumdaki yaşlı adamı dövmüştür. Ben vicdanen rahatsız oldum. Bu yaptığım paylaşımın hakaret olduğunu düşünmüyorum. bir daha olsa bir daha yaparım. O an aklıma ‘Zulmün karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır’ kelamı geldi. Ben de dayanamadım. İmaj bana dokundu. Bir yorum yapmak zorunda kaldım. Bu sözden dolayı o bireyle mahkemelik oldum. Ben uzlaşma teklifini kabul ettim. Fakat karşı taraf uzlaşmayı kabul etmedi. Mahkemelik olduk. Karşı taraf davayı sürdürmekte kararlı dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.