Guinness’e giren berber Bandırma Vapuru’nu saç modeli olarak resmetti: Duygusal olarak en zoru buydu

miRBey

Aktif Üye
Guinness’e giren berber Bandırma Vapuru’nu saç modeli olarak resmetti: Duygusal olarak en zoru buydu
Ankara’da yıllardır erkek kuaförlüğü yapan ve 2010 yılında 24 saatte 366 kişiyi tıraş ederek Guinness Rekorlar Kitabı‘na giren ve akabinde Antalya’ya yerleşen berber Ercan Buyruk, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaştıran ve Türk Ulusal Çabasının Anadolu üzerinden başlatılmasında epey kıymetli bir vazifesi yerine getiren Bandırma Vapuru’nu müşterisi Sinan Akıner’in başına model olarak çizdi. Yaklaşık 7 saat süren saç modelinde, vapur, deniz ve Türk Bayrağı görseli yer aldı.

‘Gemiyi net oturtmak için 6-7 saat uğraştım’

Gençlerin ve tüm vatandaşların bayramını kutlayan Ercan Buyruk, Bandırma Vapuru’nun modelini çizerken çok duygusal anlar yaşadığını ve zorlandığını söylemiş oldu. Buyruk, “Çok çizimler, modeller yaptım. Dünya şampiyonlukları, rekorlarım var fakat bu modeli çizmek beni fazlaca duygulandırdı. Gemiyi net oturtmak için 6-7 saat uğraştım. Öteki çizimlere bakılırsa duygusal olarak en zoru buydu” dedi.

Modeli başına kazıtan Sinan Akıner de, ulusal hislerle hareket ederek bu biçimde bir saç modeli yaptırmak istediğini ve çizimi pek başarılı bulduğunu söylemiş oldu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.