‘Gençliğimi bıraktım Sofya’da’: Atatürk’ün Dimitrina Kovaçev’le imkansız aşkı sinema oluyor

miRBey

Aktif Üye
‘Gençliğimi bıraktım Sofya’da’: Atatürk’ün Dimitrina Kovaçev’le imkansız aşkı sinema oluyor
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında silinmeyen izler bırakan Bulgar kızı Dimitrina’yla yaşadığı hüzün dolu aşk öyküsü sinema oluyor. ‘Dilberay’ın ortak yapımcılarından Fikri Şahane Yapım imzasıyla çekilecek sinema, Ekim 2023’te vizyona girecek.

Mustafa Kemal, çabucak hemen otuzlu yaşlarının başında genç bir subayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanır. Burada General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina ile tanışır birbirlerine âşık olurlar ve Atatürk hiç vakit kaybetmeden evlenme teklif eder. Bu teklif hoşlar hoşu Dimitrina tarafınca büyük bir memnunlukla kabul edilse de, büyük aşk evlilikle sonuçlanmaz.

‘Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler’

yıllar daha sonra Atatürk’e, “Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya’da” dedirten kazanamadığı bu tek ‘savaşın’, yarım kalan öyküsünü anlatacak ‘Dimitrina‘, 27 Ekim 2023’te sinemaseverlerle buluşacak.

Beyazperde’nin aktardığına nazaran Fikri Şahane Yapım kurucusu Özgür Tari, “İlk sinemamız ‘Dilberay’ ile çıtayı en yükseğe koyduk. İzleyiciler de sahip çıktı ve birinci günden beri daima tepede. Sinema dalında kalıcı işler yapmak gayesindeyiz. Bu gayemize ulaşmak ve izleyicileri daima görmek istedikleri Atatürk sineması ile buluşturmak için çalışmalara başladık. Çok büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Ceddimize yakışır bir sinema ortaya çıkartacağız” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.