Eski liderin cinsel tacizine uğradığını söyleyen Fraser, Altın Küre merasimine katılmayacak

miRBey

Aktif Üye
Eski liderin cinsel tacizine uğradığını söyleyen Fraser, Altın Küre merasimine katılmayacak
Hollywood’da süratli bir yükselişe geçtikten daha sonra uğradığı cinsel tacizi itiraf eden ve daha sonra da tıpkı zamandapresyona giren hem “kara liste”ye alınması niçiniyle mesleği bitme noktasına gelen Brendan Fraser, başrolünü üstlendiği The Whale (Balina) isimli sinemayla bir daha doğdu.

Mumya ve Dünya’nın Merkezine Seyahat üzere sinemalarla bir periyoda damgasını vuran ünlü oyuncu, The Whale sinemasıyla yakaladığı muvaffakiyet yardımıyla bir daha gündeme oturdu. Venedik Sinema Şenliği’nde dakikalarca ayakta alkışlanan ve gözyaşlarını tutamayan Fraser, Londra Sinema Şenliği’nde de seyircinin alkış yağmuruna tutuldu. Hatta Fraser bir orta başını direktör Aronofsky’nin omzuna koyup seyirciyi o biçimde selamladı.

Brendan Fraser has received a six minute standing ovation at the #Venezia79 for his highly anticipated performance in Darren Aronofsky’s upcoming film THE WHALE.

I’m crying. He deserves this so much. pic.twitter.com/Bkir63TOaq

— Jesabel (@JesabelRaay) September 4, 2022

GQ mecmuasına konuşan Fraser, aday gösterilse bile 10 Ocak’ta düzenlenecek olan Altın Küre Ödülleri’ne katılmayacağını deklare etti.

“Hollywood Yabancı Basın Birliği’yle olan geçmişim, ona duyduğum hürmetten epeyce daha fazla” tabirlerini kullanan ünlü oyuncu, aday gösterilirse merasime katılıp katılmayacağı tarafındaki soruya ise, “Hayır, katılmayacağım” dedi:

“Onlarla geçmişimizden dolayı katılmayacağım. Benim annem bir iki yüzlü doğurmadı. Hakkımda pek fazlaca şey söyleyebilirsiniz, lakin iki yüzlü diyemezsiniz.”

Brendan Fraser on the viral clip of him crying during the standing ovation at the Venice Film Festival: " I think I honestly was just smiling so hard my face leaked." https://t.co/icRxCtWXTS pic.twitter.com/7sRHSPleZf

— Joel Pavelski (@joelcifer) November 16, 2022

Brendan Fraser 2003 yılında Beverly Hills’deki bir öğlen yemeğinde Altın Küre Ödülleri’nin de organizatörü olan Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin eski lideri Philip Berk tarafınca elle taciz edildiğini 2018’de yaptığı bir açıklamada duyurmuştu.

Fraser uzun müddettir beyaz perdede görülmemesinin sebebinin bu olduğunu belirterek, “Kendimi suçluyordum ve acınacak biçimdeydim. Zira “Bu hiç bir şey. Adam uzandı ve bir his yakaladı” diyordum. Kendimi içime çekilmiş hissettim” demişti.

Presenting our final #GQMOTY 2022 cover star: Brendan Fraser.

Four years ago, he opened up to GQ about his supposed disappearance from Hollywood. Now, he’s an Oscar favorite — and reckoning with the kind of comeback you only see in movies: https://t.co/ySB4Le6kOy pic.twitter.com/uHF5ICaCEN

— GQ Magazine (@GQMagazine) November 16, 2022

Berk ise, 2018’de Fraser’a verdiği cevapta tezlerin ‘tamamen uydurmasyon’ olduğunu ileri sürmüş lakin sonrasındasında ünlü oyuncuya bir özür mektubu yazmıştı. Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin yürüttüğü bir iç soruşturmada Berk’in Fraser’a ‘uygunsuz bir biçimde dokunduğu’ kararına ulaşılmış, lakin Berk’in davranışının ‘şaka niyetli olduğu, rastgele bir cinsel girişim’ olmadığı savunulmuştu.

Fraser yaşadıklarını şu tabirlerle anlattı:

“İstediklerini yapabileceklerini biliyordum. Onlarının kelamının geçerli olacağını biliyordum. Bu haliyle bu sistemin içerisinde bir geleceğimin olmayacağını biliyordum. Bence bunun temel sebebi, insanların bu biçimde bir duruma duygusal olarak yatırım yapmaları için fazla dikenli, keskin kenarlı yahut iğrenç görülmesiydi.”

Geçtiğimiz yıl Altın Küre Mükafatları, etik mevzudaki tenkitler ve oy veren siyahi üye bulunmadığının ortaya çıkması niçiniyle bir skandala sürüklenmiş ve iptal edilmişti. Birfazlaca yıldız, yayıncı ve imal şirketi Altın Küre’yi boykot ettiklerini söylemişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.