‘Eşitlik şenliği’ne katılan Meghan Markle, kıymetli mücevher seçimi niçiniyle eleştirildi

miRBey

Aktif Üye
‘Eşitlik şenliği’ne katılan Meghan Markle, kıymetli mücevher seçimi niçiniyle eleştirildi
Corona virüs salgınına karşı geliştirilen aşının tüm ülkelere eşit biçimde gönderilmesi için farkındalık yaratma gayesiyle Küresel Citizen kuruluşu tarafınca düzenlenen 24 saat canlı konser aktifliğine Meghan Markle (40) ve Prens Harry (37) de katıldı.

New York’taki Central Park’ta düzenlenen konser dizisi öncesi sahneye çıkıp konuşma yapan kraliyet çifti, aşı eşitsizliğine karşı durma ve fakir ülkelere de aşı gönderilmesi daveti yaptı. Çift, G7 ve AB ülkelerinin en az 1 milyar aşı dozunu muhtaç ülkelere göndermesi talebinde bulundu.

Fakir ülkelere yardım daveti yapmak için sahneye çıkan Meghan Markle, seçtiği kıyafet ve değerli takılarıyla alay konusu oldu. Ünlü dizayncı Valentino imzalı küçük bir elbise giydiği görülürken İngiliz basını bu elbisenin 4 bin 500 dolar (yaklaşık 40 bin TL) olduğunu duyurdu. Kraliyet ailesinden ayrılıp ABD’ye yerleştikten daha sonra hem Netflix birebir vakitte Spotify üzere şirketlerle “içerik anlaşması” imzalayan Markle’ın takıları ise astronomik fiyatıyla dikkat çekti.

“Eşitlik” vurgusunun yapıldığı aktiflikte Meghan Markle’ın 16 bin 500 dolar (yaklaşık 146 bin TL) bedelinde Cartier marka küpe taktığı ortaya çıktı. Öte yandan İngiliz gazeteleri, Markle’ın küpelerinin yanı sıra 12 bin dolar (106 bin TL) pahasında Cartier imzalı bir kol saati ve 6 bin 900 dolar (61 bin TL) kıymetinde bir “aşk” bileziği taktığını da aktardı.

Markle’ın fakir ülkelere yardım davetini, 35 bin doların üzerinde bir bedele sahip olan mücevherleriyle yapmasına dikkat çekildi.

Sussex çiftinin konuşmasının akabinde konserlerin başladığı aktiflikte Jennifer Lopez, Stevie Wonder, Demi Lovato, Billie Eilish, Coldplay üzere dünyaca ünlü isimler sahne performansı sergiledi.

Çok yoksulluğu bitmiş oldurme hareketini hızlandırmaya çalışan memleketler arası bir yardım kuruluşu olan Küresel Citizen‘in konser etkinliğinde “küresel aşı eşitliği için ayağa kalk” iletisi verildi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.