Eşini sokak ortasında öldürdü, ‘Ben, kitap okuyup, kütüphaneye giden bir kişiydim’ dedi

miRBey

Aktif Üye
Eşini sokak ortasında öldürdü, ‘Ben, kitap okuyup, kütüphaneye giden bir kişiydim’ dedi
Osmangazi ilçesine, nisan ayında, özel bir şirkette çalışan 34 yaşındaki Aygül Yıldız, sabah işe giderken, yolda boşanma kademesindeki fabrika personeli eşi Mehmet Yıldız ile karşılaştı.

DHA’nın haberine göre çift içinde tartışma yaşanınca Mehmet Yıldız, belinden çıkardığı tabancayla Aygül Yıldız’a üç el ateş etti. Aygül Yıldız, kanlar ortasında yere yığılırken, Mehmet Yıldız ise aracına binerek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Sıhhat takımının denetiminde, bir çocuk annesi Aygül Yıldız’ın hayatını yitirdiği tespit edildi.

Polis, Mehmet Yıldız’ın, Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi Akpınar Caddesi’nde bir meskende saklandığını belirledi. Gruplar, şüpheliye teslim olması tarafında davette bulundu. Lakin Mehmet Yıldız, konutun balkonuna çıkıp tabancayı başına dayayarak intihar edeceğini söylemiş oldu.

Bölgeye Özel Harekat takımları sevk edildi. Yıldız, polisin yaklaşık 1.5 saatlik ikna eforunun akabinde silahı bırakıp teslim oldu. Sorgulamasının akabinde adliyeye çıkartılan Yıldız, tutuklandı.

Hakkında Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eşine karşı taammüden adam öldürmek’ cürmünden ömür uzunluğu mahpus cezası istemiyle dava açılan Mehmet Yıldız’ın yargılanmasına başlandı. Tarafların avukatlarıyla, Aygül Yıldız’ın annesi Rahmiye ve babası Rafet Yıldırım’ın hazır bulunduğu duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Yıldız, cezaevinden Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Savunmasında eşiyle evliliklerinin birinci senelerında rastgele bir sorun yaşamadıklarını, keyifli olduklarını belirten Mehmet Yıldız, şunları söylemiş oldu:

“Ne vakit ki, Aygül’ün ailesinin oturduğu binadaki daireye taşındık, ortamızda problemler yaşanmaya başlandı. Bir gün, sonlanıp üç gün konuta gitmedim. Geri dönünce beni konutumuza almadı. Problemlerimiz daima devam etti. Hakkımda, meskenden uzaklaştırma sonucu çıkarttırdı. O denli ki, çocuğumu nazaranmez hale geldim. Olay günü, anne ve babamın meskeninde kalıyordum. Sabah paklık yapılacak diye silahı yanıma aldım. Satmayı da düşünüyordum. Konuşmak için Aygül’ün yanına gittim. Yolda konuşmaya başladık. Kendisine, ‘niçin bu biçimde yapıyorsun, çocuğumuzu benden uzaklaştırıyorsun?’ diye sordum. Yüzüme tükürüp, ‘Sen, ne biçim erkeksin. Artık çocuğu bakılırsameyeceksin’ dedi. Silahımı göstererek kendisini uyardım. Bu kere, yüzüme bir sefer daha tükürüp, ‘beni vuramazsın’ dedi. daha sonrasında, tabancamla ona ateş ettim. Kendime geldiğimde babamın konutundaydım. Ben, kütüphaneye giden, daima kitap okuyan, hiç bir berbat alışkanlığı olmayan bir şahıstım. Başımıza bu biçimde bir olay nasıl geldi bilmiyorum.”

Aygül Yıldız’ın babası Rafet Yıldırım, mahkemede verdiği tabirde, sanığın gerçeği söylemediğini belirtip, “Palavra söylüyor. Bizlere dahi daima küfürler ediyordu. Huzursuzluk ve olaylar çıkartıyordu. Olay günü kızımı uğurladıktan bir süre daha sonra silah sesi duydum. İçim ‘cız’ etti. Bir şey olduğunu anladım. Korktuğum başımıza geldi. İnsan, yavrusunun annesini nasıl öldürür?” diye konuştu.

Rahmiye Yıldırım ise sözünde, torununun hala olayın endişe ve paniğini yaşadığını belirterek, “En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı eksik evrakların beklenip, şahitlerin dinlenmesi için ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.