Eminönü’nde denize attığı kişinin vefatına niye olan sanık: Yumruk attım, suya düştü

miRBey

Aktif Üye
Eminönü’nde denize attığı kişinin vefatına niye olan sanık: Yumruk attım, suya düştü
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi‘ndeki birinci duruşmaya, tutuklu sanık Serdal Akar getirildi. Duruşmaya maktul Ahmet Uzun’un ağabeyi Yakup Uzun katılırken, Ordu’da yaşayan annesi Fatma Uzun, babası Fikri Uzun ve ablası Zeliha Tokaç Ses ve Manzaralı Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Şikayetçi avukatları Mehmet Sami Uzun, Emirhan Doruk ve taraf avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanık Serdal Akar savunmasında, “Çok pişmanım keşke olmasaydı. Bana küfür ettiği için yaptım. Kendisine yumruk vurmaya çalışırken o an denize düştü” dedi.

Akar, “Olay günü kıyıda otururken bir küçük çocuğu sevmek için kucağıma aldım. Annesi çocuğu bırakmamı söyleyince çocuğu bıraktım. çabucak sonrasında kıyıda oturan maktul de bana küfür etti. Kendisine yumruk attım, suya düştü. Ayaklarından tutup atmadım. daha sonra kaçtım, olay yerine yine geldim. Polisler beni yakaladı. Olay günü alkollüydüm. Daha evvel Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sıhhati ve Hudut Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatrik yatılı tedavi gördüm. Konuttaki eşyaları dışarı atıyordum, evdekilere ziyan veriyordum. hadiseden daha sonra beni dövecekler diye korktuğum için ‘ben yapmadım’ dedim” biçiminde konuştu.

Hakimin, “Kucağına aldığın çocuğu da atmaya çalışmışsın” demesi üzerine sanık, “Evet, denize atar üzere yaptım” dedi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki birinci duruşmaya, tutuklu sanık Serdal Akar getirildi. Duruşmaya maktul Ahmet Uzun’un ağabeyi Yakup Uzun katılırken, Ordu’da yaşayan annesi Fatma Uzun, babası Fikri Uzun ve ablası Zeliha Tokaç Ses ve Manzaralı Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Şikayetçi avukatları Mehmet Sami Uzun, Emirhan Doruk ve taraf avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanık Serdal Akar savunmasında, “Çok pişmanım keşke olmasaydı. Bana küfür ettiği için yaptım. Kendisine yumruk vurmaya çalışırken o an denize düştü” dedi.

Akar, “Olay günü kıyıda otururken bir küçük çocuğu sevmek için kucağıma aldım. Annesi çocuğu bırakmamı söyleyince çocuğu bıraktım. çabucak sonrasında kıyıda oturan maktul de bana küfür etti. Kendisine yumruk attım, suya düştü. Ayaklarından tutup atmadım. daha sonra kaçtım, olay yerine tekrar geldim. Polisler beni yakaladı. Olay günü alkollüydüm. Daha evvel Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sıhhati ve Hudut Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatrik yatılı tedavi gördüm. Konuttaki eşyaları dışarı atıyordum, evdekilere ziyan veriyordum. hadiseden daha sonra beni dövecekler diye korktuğum için ‘ben yapmadım’ dedim” formunda konuştu.

Hakimin, “Kucağına aldığın çocuğu da atmaya çalışmışsın” diye sorması üzerine sanık, “Evet, denize atar üzere yaptım” dedi.

‘Kardeşim kimseye ziyan vermez’

Şikayetçi Yakup Uzun ise kardeşinin sanığa küfür etmediğini, o usulde konuşan biri olmadığını belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi. Maktul Ahmet Uzun’un ablası Zeliha Tokaç da “Kardeşim kimseye ziyan vermez. Kendisi küfür eden biri değildir. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

‘Sebepsiz yere vahşice katledilmiştir’

Şikayetçilerin avukatı Mehmet Sami Uzun, “Her ne kadar iddianamede cürüm taammüden adam öldürme olarak belirtilse de bize nazaran sanığın aksiyonu canavarca hisle ve taammüden adam öldürme hatasıdır. Sanığın maktulün başına yumruk atarak denize attığında, maktulün ölebileceğini öngörmesi ve bunu bilmemesi mümkün değildir. Bu niçinle hareket taammüden gerçekleşmiştir. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz” diye konuştu.

Sanık Serdal Akar’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanığın geçmiş psikiyatrik ayrıntılarının eklenerek akli istikrarının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İsimli Tıp Kurumu Müşahede İhtisas Dairesi’nde müşahede altına alınmasına karar verdi.

Heyet, belgedeki CD’lerin ve toplumsal medyadaki tüm haberlerin taranarak olayla ilgili en net manzaraların duruşma salonundaki bilgisayar için uygun programla hazırlanması için uzmana rapor düzenlettirilmesine de hükmetti. Duruşma ertelendi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.