Elektrikli scooter ihlalleri devam ediyor: Kimi arkadaşıyla kimi köpeğiyle bindi

miRBey

Aktif Üye
Elektrikli scooter ihlalleri devam ediyor: Kimi arkadaşıyla kimi köpeğiyle bindi
Beşiktaş, Ortaköy’de polis takımlarınca sık sık elektrikli scooter kontrolleri yapılırken, scooter kullanan kimi şahıslar kurallara uymamaya devam ediyor. Kimi scooter kullanıcılarının kaldırımda giderek, kiminin de scootera iki kişi ya da köpeğiyle binerek kuralları ihlal ettiği görüldü. Bir scootera iki kişi binerek, kuralları ihlal eden iki kişi ise kameralara poz verdi.

‘Taksiye, minibüse ya da otobüse bakılırsa daha avantajlılar’

Scooter kullanan Eyüp Enes Köse
, “Ulaşım, İstanbul’da son vakit içinderda fazlaca zamlandı, epey da değerlendi. Öğrenci olsak da çalışan olsak da bunlar da berbatın yeterlisi diyebiliriz. Taksiye, minibüse ya da otobüse nazaran daha avantajlılar” dedi.

Kurallara elinden geldiğince uymaya çalıştığını öne süren Köse, kendisine kaldırımda scooter kullandığı hatırlatılmasına ise “Evet lakin maalesef bisiklet yolu yok şu an. Ben İzmir’den geliyorum. Orada bisiklet yolu daha yaygın, beşerler tarafınca daha hayli tercih ediliyor. Tabi biz de istemeyiz bu biçimde kaldırımda insanların ortasından gitmeyi fakat mecbur kaldıkça maalesef diğer opsiyonumuz yok” biçiminde karşılık verdi. Köse, “Sürücüler size dikkat ediyor mu” sorusuna karşılık “Yok genelde küfrediyorlar” sözlerini kullandı.

‘KALDIRIMLARI KULLANMAMIN SEBEBİ OTOMOBİLLERİN SIKIŞTIRMASI’

Bir yerden bir yere gitmek için scooter kullanmanın yakın uzaklıkta fazlaca kolay olduğunu lisana getiren Kasım Önal, araba şoförlerinin kendilerine dikkat etmediğini ve kendilerine fazlaca yakın geçtiğini söylemiş oldu. Önal, “Kıyıdan köşeden yavaş yavaş gidiyoruz. Scooter kurallarını okudum, biliyorum. Kurallara uymaya çalışıyorum. Az evvel ışıklarda bekledim, yayalarla bir arada geçtim. Kaldırımları kullanmamın niçini otomobillerin sıkıştırması. Bisiklet için de koşu için de alanlar yapılması lazım. Bugün maraton koştum ancak burada koşmaya yer bulamıyorum, scooter için de birebir biçimde. Çok çoğaldı, bunun için de bir şey yapılması bence” tabirlerini kullandı.

‘SCOOTER ŞOFÖRLERİNİN KESİNLİKLE ÇOK DİKKATLİ OLMASI LAZIM’

Scooter kurallarına uyduğunu tabir eden Okan Yağcı ise şöyle konuştu:

“Bilerek kaldırımdan gelmem gerektiğini düşünüyorum, trafik içine girmemeye çalışıyorum. Geçen ki kazayı duydum ancak nasıl olduğunu tam bilmiyorum. Scooter kullanırken bisiklet yollarını kullanmaya dikkat etmek lazım. Bunlar zira trafiğe çıkacak araçlar değil sonuçta bunlar elektrikli araçlar, süratli gidemiyor o kadar. Ehliyet de gerektirmediği için herkes kullanabiliyor. O yüzden scooter şoförlerinin kesinlikle epey dikkatli olması lazım. Tabi ki trafikteki öteki şoförlerin de bize dikkat etmesi lazım. kimi vakit çıkıyoruz yol olmuyor. Mümkün olduğunda yaya yolları, bisiklet yolları kullanılmalı.”

Scooter kullanan Bahar Çoban da araba şoförlerinin kendilerine dikkat etmediğini söylemiş oldu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.