Edirne’de Memleketler arası 3’ncü Balkan Müzik Şenliği Candan Erçetin’in konseriyle bitmiş oldu

miRBey

Aktif Üye
Edirne’de Memleketler arası 3’ncü Balkan Müzik Şenliği Candan Erçetin’in konseriyle bitmiş oldu
Edirne’de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3’üncü Balkan Müzik Şenliği’nin son gününde sanatçı Candan Erçetin sahne aldı.

Kendisini Edirneli olarak gördüğünü ve kente yabancı olmadığını söyleyen Sanatçı Erçetin, ailesinin senelerca Edirne’de Fatih Mahallesi Binevler sitelerinde oturması niçiniyle burayı hayli sevdiğini lisana getirdi.

Konsere ağır ilgi gösteren müzikseverler HES kodu denetiminin akabinde kongre merkezine alındı. Salona sığmayan iştirakçiler stant alanında kurulan ekrandan konseri takip etti. Sahnede müzikseverlerle bir ortaya gelen Candan Erçetin, Edirne’ye 800 kişilik salon gerektiğini vurguladı.

Edirne'de Uluslararası 3'ncü Balkan Müzik Festivali Candan Erçetin'in konseriyle sona erdi https://t.co/6D76a5cvAS pic.twitter.com/0otD6rMUC2

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) December 20, 2021

Candan Erçetin, ‘Bülbülüm Altın kafeste ‘, ‘Sevdim sevilmedim’, ‘vay benim halime’, ‘gamsız hayat’, ‘elbet’, ‘deryalar, ‘yüksek yüksek tepelere’, ‘sallasana sallasana mendilini’, kızılcıklar oldu mu, ‘Vardar Ovası’ üzere müziklerini seslendirdikten daha sonra 9/8’lik Trakya oyun havalarıyla balkan ve göçmen müziklerine da yer verdi.

Klarnet sanatkarı Serkan Davet müzikteki mesleğini Trakya halkına borçlu olduğunu söz ederek, mesleğinin haricinde da bir şeyler yapmak için doğup büyüdüğü topraklara geldiğini söz etti

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.