Doğum yapan keçi iki oğlak, bir tane de kuzu dünyaya getirdi: ‘İlk sefer bu biçimde bir olay gördüm’

miRBey

Aktif Üye
Doğum yapan keçi iki oğlak, bir tane de kuzu dünyaya getirdi: ‘İlk sefer bu biçimde bir olay gördüm’
Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu Mahallesi’nde kuzu doğuran 3 yaşındaki keçi veterineri de şaşkına çevirdi.

Geçtiğimiz Pazar sabahı doğum yapıp yapmadığını denetim için ağıllarındaki tek dişi keçinin yanına giden mesken sahibi Zahide Şahin’in kızı keçilerinin doğum yaptığını ve üçüz doğurduğunu gördü. Olayı annesi Zahide Şahin’e haber verdi. Kısa bir süre keçisi ile ilgilenen çabucak sonrasında da doğan yavruları inceleyen aile, yeni doğan 2 oğlağın yanında bir de kuzu görür görmez gözlerine inanamadı.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre meskene dönen Zahide Şahin, eşi Ali Şahin’e durumu anlattı. Meskene gelen veteriner doktor Mustafa Özçelik, durumu inceledi ve kuzunun da keçiden doğduğunu belirledi. Sıhhatlerinin uygun olduğunu tabir eden Özçelik, 26 yıldır yaptığı mesleğinde birinci kere bu biçimde bir olayla karşı karşıya kaldığını tabir etti.

Birinci sefer bu biçimde bir olayla karşılaştığını söz eden veteriner Mustafa Özçelik, şunları söylemiş oldu:

“Yaklaşık 26 yıldır faal olarak çalışıyorum. Birinci sefer bu biçimde bir olayla karşılaştık. Hayvancılık yapan büyüklerimizden duymuştuk lakin birinci kez canlısı ile karşılaştık. Keçimiz, iki tane oğlak, bir tane kuzu yavrulamış. Sıhhatleri çok âlâ. Bunun izahı, rahimde gelişme esnasında genetik bir sapmayla açıklanabilir. Kromozomların yerleşimi ile açıklanabilir. Onun haricinde diyebileceğim bir şey yok. Büsbütün tesadüf. Bunda kesinlikle ki ağıldaki koçun tesiri vardır. ömrüm hayvancılıkla geçti. Yani ailem de hayvancı. Birinci kez bu biçimde bir şeyle karşılaşıyoruz. Doğrusu, bu olayı görmek ve yaşamaktan dolayı memnunum.”

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.