Derya Baykal: Ekmek israfına fazlaca kızıyorum, beşerler zordayken atmak ne kadar merhametsizce

miRBey

Aktif Üye
Derya Baykal: Ekmek israfına fazlaca kızıyorum, beşerler zordayken atmak ne kadar merhametsizce
Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Sanatçı Derya Baykal, “Herkes epey haklı. Ben de herkes kadar hayli etkileniyorum birebir vakitte fazlaca! Şeker hastasıyım ve pandemi sürecinde ben de çalışamadım. Sonuçta kemer sıkıyoruz. örneğin bir şey pişiriyorsam çocuklarıma gdolayıyorum, onlar yapınca ben alıyorum. Mutfağı küçülttüm” dedi.

Daha ekonomik yaşadığını söyleyen Baykal şu sözleri kullandı:

“aslına bakarsanız zerzevat yüklü besleniyorum. Önceliğimiz esasen Pera’nın âlâ beslenmesi. Kızım Ferhan süt yapacak besinler tüketiyor, anne sütü epey değerli. Her şeyi daha ekonomik daha az yapıyorum. Yemekleri atmıyorum asla. Çok yaptıysam çabucak dondurucuya atıyorum. Ekmek israfına hayli kızıyorum, görüyorsunuz halk ekmekteki kuyrukları, beşerler zordayken atmak ne kadar merhametsizce.”

Baykal, “Yatılı bayan çalıştırmıyorum artık. Daha küçük bir hayata geçtim. Her gün çocuklara gidip geliyordum, ben de onlara yakın taşındım ve bu biçimdelikle akaryakıttan de tasarruf ettim. Her yere yürüyerek gidiyorum. Bir atölyem var ve oradaki harcamaları azalttık. Pandemide kapalıydık fakat maaşlar sigortalar ödendi. İnsanları mağdur etmedim şükür ki. Yoğurdu bile konutta yapacağız, abur cuburdan kaçacağız. Meskende bir mücver, bir kek yapıp da bir restorana satmak hiç ayıp değil. Teşebbüsçü olmanın yollarını bulacağız. Kaldı ki toplumsal medya var artık ve bize bu imkanı veriyor” diye konuştu.

13 yaşından beri uğraş verdiğini belirten Baykal, “Ben çok zorluklar geçirdim, epeyce parasız kaldım. bir daha parasız kalırsam çıkarım pazara limon satarım, hiç de ayıp değil. Güç, kendine inanmaktır” tabirini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.