Çocukları için arsa yerine oyuncak otomobillere yatırım yapıyor: ’10 yıl daha sonra milyonlarca lira edecek’

miRBey

Aktif Üye
Çocukları için arsa yerine oyuncak otomobillere yatırım yapıyor: ’10 yıl daha sonra milyonlarca lira edecek’
Mühendis olarak bir firmada çalışan Volkan Özvatan, 5 yıl evvel çocuğunun doğum gününde ona oyuncak araç alınca, oyuncak araç koleksiyonu yapmaya başladı.

Bu iş hobiye dönüşünce, Türkiye’nin her yerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden arabaların modellerinin birebir aynısının 64’te bir oranında küçük olan oyuncak araçları topladı.

Bu oyuncak arabalar oyuncak firmaları tarafınca lisanslı olarak hudutlu sayıda üretilip çabucak tükeniyor. Bu araçları alabilenler koleksiyonuna katıyor.

Bursalı oyuncak araç koleksiyoncusu, çocuklarına yatırım olarak arsa ve konut yerine model araçlar alıyor.
© İHA

Özvatan da bu vakte kadar farklı marka araçların farklı modellerinin 64’te bir oranında küçük versiyonu olan oyuncak araçlarından bin 500 adet toplamayı başardı.

Bu araçlar sonlu sayıda üretildiği için az bulunuyor ve yıllar geçtikçe bedeline değer katıyor.

Mühendis de hem hobi olarak bu araçları biriktiriyor, birebir vakitte ileride çocukları için kârlı bir yatırım yapıyor. Şu an 150 bin lira olan koleksiyonun 10 yıl daha sonra milyonlarca lirayı bulması bekleniyor.

Topladığı oyuncak araçlarına gözü üzere bakan ve onları özel kutularında saklayan koleksiyoner, isteyenlere araçlarını sergileyerek gösteriyor.

Volkan Özvatan, ayrıyeten internet gönderilen araçları açık artırmaya çıkartıp farklı hayır kurumlarına yardımda da buluyor.
© İHA

Bu işe çocuğunun doğum gününde ona oyuncak almakla başladığını tabir eden Volkan Özvatan, şunları söylemiş oldu:

“Bu araçları Türkiye’nin farklı vilayetlerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden topladım. Eşim rahatsızlanınca hayır işine de girdim. Toplumsal medyada parola 1.64 diye küme kurduk, burada açık artırma yaparak, bana gönderilen araçları satıp alan bireylerin bana para ödemek yerine hayır kurumlarına yardım yapmasını istiyorum. Makbuzu gönderdiği takdirde araçları ona gönderiyorum. Benim topladığım araçlar 1.64 dediğimiz olağan bir aracın 64’te biri kadar olan modeller. Bu modeller araba markalarının modellerinin birebir birebiri. Onların 64’te biri kadar olan oyuncak araçlar lisanslı eserler, sonlu sayıda üretiliyor. Bulmak fazlaca sıkıntı, ben de bunları dünyanın farklı ülkelerinden toplayıp koleksiyonuma katıyorum. Koleksiyonumda farklı araç ve modellerinden bin 500 model araç var şu anki bedeli 150 bin lira. İçinde hayli ender olan özel seri modeller de var, ben çocuklarıma konut ve arsa yerine model araç yatırımı yapıyorum. Bu araçlar 10 yıl daha sonra milyonlarca lira eder.”

Babasının kendisi için yaptığı koleksiyondan keyifli olduğunu belirten Ayaz Efe Özvatan, “Bu araçları babam benim için biriktiriyor. İleride bunların hepsi benim olacak, ben tüm araçları epey beğeniyorum” formunda konuştu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.