Canlı yayında genç kıza bağıran Esra Erol için kim ne dedi?

miRBey

Aktif Üye
Canlı yayında genç kıza bağıran Esra Erol için kim ne dedi?
ATV’de yayınlanan gündüz jenerasyonu programı ‘Esra Erol’da, 18 yaşındaki Elif Yıldırım’ın, 40 yaşında evli ve iki çocuk sahibi Kadir Akkoyun‘la bağ yaşadığının ortaya çıkmasının akabinde yaşananlar viral oldu.

Canlı yayına katılan genç kız, kameraların kendisini çekmesini engellemeye çalışarak yüzünün gösterilmesini istemedi. Erol’un ekran önüne çıkmak istemeyen genci azarlaması ise toplumsal medyada gündeme oturdu.

Meskenden kaçan kıza canlı yayında bağıran Erol’un tutumuna reaksiyonlar geldiği üzere takviye çıkanların da paylaşımları devam ediyor.

Esra Erol ne söylemiş oldu?

Esra Erol’un reaksiyon toplayan kelamları şunlardı:

“Ruhunuzu, gençliğinizi korumak için, eğitim için bu yansıları verin! Bu nedir ya? 18 yaşındasın kızım sen! Baban yaşındaki adam sana farklı dokunuyor. Bu mu senin geleceğin? Vücutlarının ne kadar değerli olduğu, hayatlarının ne kadar değerli olduğunu ve o değerli hayatı bir erkek uğruna yaşamamaları, mahvetmemeleri gerektiğiniz çocuklarınıza öğretin. Bilhassa babalara söylüyorum. Çocuklarınıza şevkat gösterin, saçlarını okşayın. Etraf ve mahalle baskısıyla onları asla yok saymayın. Bırakın baskıları, bırakın giysilerine karışmayı. Onların zihinleriyle, maneviyatıyla daha fazla ilgilenin. En kıymetlisi bu, şayet bu ahlak kıymetleri, bu maneviyat olmadığı sürece gelir bu biçimde 2 tane ahlaksız, kızınızı iki hoş kelamla kandırır şu anda olduğu üzere.”

Esra Erol için kim ne dedi?

Kameraların önünde suratına suratına bağırarak o küçücük kıza söylediklerinin,öldürülen,şiddete uğrayan kadınlara “Orada ne işi varmış?” demekten ne farkı var?Sen kimsin de yayına çıkmak istemeyen,belli ki ağır travma yaşayan bir kadın üzerinden şov yapıyorsun? https://t.co/ZWZVaK3Xtu

— Hazal Kaya (@HazalKaya110) January 30, 2022

Hazal Kaya yaptığı paylaşımda ayrıyeten, “Kadınları bu ahlakçı,şov sevdalılarından kim koruyacak?Yok mu denetleyen? Aaa yokmuş…” diyerek RTÜK’ü etiketleyip reaksiyon gösterdi.

Esra Erol’un programında o gencecik kıza yapılan benim televizyonda izlediğim en korkunç şeylerden biri. Gencecik bir kadın, bir kız üzerinden kadınların birbirlerini ezmesi, ahlâk taslaması, toplumun önünde linç edilmesi o kadar vahim ki. O kadar utandım ki. Yazıklar olsun.

— Yasemin Kay Allen (@yasmeister) January 30, 2022

Bu nasıl bir yayın?
Biz kızlarımızı kadınlarımızı korumaya, bunca insan birlikte mücade ederken, kampanyalar,imzalar atılırken! Kadın kadına kardeş olup sahip çıkmaya çalışırken bu olacak iş midir? Kınıyorum! https://t.co/NCVbfwE0yJ

— Doğa Rutkay (@Doarutkay) January 30, 2022

Radyo programcısı Zeki Kayahan Coşkun, “Rızası olmadan bu genç kız ekranda herkese gösteriliyor. Beni göstermeyin dediği biçimde gösteriliyor. Hudut krizi geçiriyor, azarlanıyor. Alkışlar geliyor. İntihar ederse sorumlusu kim olacak?” paylaşımı ile Erol’a reaksiyon gösterenler içindeydı.

Oyuncu Mehmet Ozan Dolunay hususa dair, “İyilik ismi altında yapılan gaddarlığın en net resmi olmuş bu.Bizde yanlış yaptıysan gaddarca cezalandırılırsın, kimse niye diye sormaz, yara sarmaya çalışmaz.En kolay ve yüzeysel yoldan, en ağır cezalara çarptırılırsın. Uygunlaştırmak lazım uygunlaştırmak.Elinden tutmak,öğretmek…” açıklamasında bulundu.

Esra Erol’a dayanak de geldi

Bergüzar Korel
ise toplumsal medya hesabından yakın dostu Erol’a dayanak oldu. Oyuncu Bergüzar Korel paylaşımında “Dün gece yavruları uyuttuktan daha sonra arkadaşımın programını izledim.. Ve yaşanan müthiş hadiseden daha sonra ders niteliğindeki isyanına şahit oldum. Programın bu kısmını istedim kendisinden. Anne babalar kulak verin bu kelamlara.. Güzel ki varsın altın kalpli dostum” dedi.

Esra Erol Kimdir?

Türk sunucu ve televizyon programcısı, 12 Mayıs 1982 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Maltepe Üniversitesi’nin diksiyon ve spikerlik kurslarına katıldı. Marmara Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Radyo-Televizyon Kısmı‘nde eğitim aldı.

Esra Erol, vücut eğitimi öğretmeni olmayı planlarken televizyoncu oldu. Erol, lise senelerında dahi mahallî radyo ve televizyonlarda kendi hazırladığı programları sundu.

İki yıl üst üste Türkiye’nin en itibarlı ödüllerinden biri olan Altın Kelebek‘i alarak en yeterli sunucu mükafatını kazandı.

2010 yılında başlatmış olduğu toplumsal sorumluluk projesi Umut Meskeni ile 6000 bayana fiyatsız danışmanlık hizmeti verdi, projenin gelirini ise Sessiz Bayanlar ve Kara Duvak kitabı ile elde etti.

Programında, engelli vatandaşlara dayanağından dolayı mavi kapak kampanyasıyla 1000’in üstünde akülü sandalye dağıttı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.