Bezos’un Blue Origin’i Kaptan Kirk’i canlandıran aktör William Shatner’i uzaya gönderecek

miRBey

Aktif Üye
Bezos’un Blue Origin’i Kaptan Kirk’i canlandıran aktör William Shatner’i uzaya gönderecek
Milyarder Jeff Bezos‘un uay araştırma şirketi Blue Origin, Star Trek dizisinde ‘Kaptan Kirk‘i canlandıran 90 yaşındaki Kanadalı aktör William Shatner‘i uzaya göndermeye hazırlanıyor.

BBC World’de yer alan habere bakılırsa şirket, Shatner’in 12 Ekim’de Teksas’tan havalanacağını bildirdi.

Uzaya çıkan en yaşlı insan

Shatner, ayrıyeten uzaya çıkan en yaşlı kişi unvanını alacak.

Hususa ait açıklamada bulunan Shatner, “Uzun vakittir uzay hakkında bir şeylerden haberdarım. Artık kendi gözlerimle şahit olma fırsatı buluyorum. Ne kusursuz şey” dedi.

Blue Origin’in New Shepard roketiyle düzenleyeceği ikinci beşerli uçuşa katılacak olan Shatner’e üç kişi daha eşlik edecek.

Star Trek's Captain Kirk is set to boldly go where no actor has gone before. William Shatner will blast off on a Blue Origin capsule on Oct. 12, Jeff Bezos’ space travel company announced. At age 90, Shatner will become the oldest person in space. https://t.co/C8LfZx0zBQ

— The Associated Press (@AP) October 4, 2021

Bezos, temmuz ayında düzenlenen bundan evvelki uçuşta kardeşi, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki bir öğrenci ile birlikte uzaya çıkmıştı.

Ekim ayındaki uçuşun da evvelki üzere yaklaşık 10 dakika sürmei bekleniyor. Uçuşta mürettebat, dünyanın 100 kilometre üzerinde bulunan ve en yaygınca bilinen uzay sonu olan Karman Sınırı’nın çabucak ötesine çıkacak.

Öte yandan Blue Origin, misyon ve uçuş operasyonlarından sorumlu lider yardımcısı Audrey Powers’ın uçuşa katılacağı, ayrıyeten eski bir NASA mühendisi ve klinik araştırmalarda uzmanlaşmış bir yazılım şirketinin kurucu ortağının da yer alacağını olacağını duyurdu.

2013’te Virgin Galactic’in teklifini geri çevirmişti

Kanadalı bir aktör olan Shatner, 1960’larda orjinal Star Trek TV dizisinde USS Enterprise’dan Kaptan James T. Kirk’ü canlandırmış ve sonrasındasında devam sinemalarında de rol almıştı.

2013’te Shatner, Richard Branson’ın Virgin Galactic şirketiyle uzaya çıkma teklifini geri çevirmişti.

The Sun gazetesine yaptığı açıklamada Branson, Shatner’in bunu uçuş korkusu niçiniyle kabul etmediğini öne sürmüştü, fakat 2011’de Shatner’in deklare ettiğına bakılırsa Branson, aktörden uçuş için para istemişti.

Shatner, Branson’a “Yukarı çıkıp bunun için ödeme yapmamı istedi ve ben de dedim ki: ‘Sen bana ödeme yap ve ben de çıkayım. ömrümü büyük bir meblağ riske atacağım’ lakin teklifimi kabul etmedi” sözlerini kullanmıştı.

2008’de Soctty’nin külleri UUİ’ye kaçırılmıştı

Geçen yıl The Times gazetesi, 2008 yılında ‘Scotty’ olarak bilinen Montgomery Scott’ı canlandıran James Doohan’ın küllerinin, vefatından 3 yıl daha sonra Memleketler arası Uzay İstasyonu’na (UUİ) kaçırıldığını ortaya çıkardı.

Bezos’un şirketi Blue Origin tarafınca inşa edilen New Shepard, gelişen uzay turizmi pazarına hizmet etmek üzere tasarlandı.

‘NewSpace’ olarak isimlendirilen süreçte, giderek artan sayıda teşebbüsçü; ucuz, ticarileştirilmiş uzay seyahati başlatma yarışına katılıyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.